Lisaks eelmainitule võib haigus põhjustada ka väsimuse ja depressiooni sümptomeid. Kõik neli on kilpnäärme alatalitluse sümptomid, mille korral toodetakse organismis kilpnäärme hormoone liiga vähe.

„Kilpnäärme alatalitluse sümptomid on sageli sarnased muude haigusseisundite sümptomitega ja arenevad tavaliselt aeglaselt, seega ei pruugi neid kohe märgata ega kahtlustadagi. Näiteks kui olete vanuses, kus võite oodata menopausi, võite arvata, et sümptomid on tingitud sellest, mitte kilpnäärmeprobleemidest,“ sõnab NHS (National Health Service- toim.) pressiesindaja.

Haigust saab kontrolli all hoida igapäevaste hormoontablettidega. Ilma ravita võib haigus aga suurendada ohtu haigestuda südamehaigustesse, sest madal türoksiini tase võib tõsta kolesterooli taset veres.

NHS-i andmetel on ainus täpne viis kilpnäärmeprobleemide väljaselgitamiseks teha vereanalüüs, et kontrollida hormoonide taset. Seega, kui teil on väsimus, kaalutõus , depressioon, külmatundlikkus, kuiv nahk ja juuksed või lihasvalu tasub sammud seada perearsti poole.'

allikas: The Sun