Märgid, mis viitavad immuunsüsteemi nõrgenemisele:

1. Nakkushaigustesse haigestumine (sagedasem haigestumine, millega kaasnevad tüsistused)

Üks peamistest märkidest, mis viitab immuunsüsteemi nõrgenemisele, on sagedasem nakkushaigustesse haigestumine. See võib puudutada hingamisteede haiguseid (nohu, gripp), nahahaiguseid ning samuti kõrva-, nina- ja kurguhaiguseid.

2. Haavade aeglasem paranemine

Tugev immuunsus soodustab ja kiirendab haavade paranemist. Kui sa märkad, et haavade paranemine võtab rohkem aega, võib see olla märk nõrgenenud immuunsusest.

3. Pidev väsimus

Pidev väsimus ja kurnatus, mis üle minna ei taha, võib olla samuti märgiks nõrgenenud immuunsusest. Keha peab rohkem pingutama selleks, et võidelda sissetungijate vastu ja seetõttu tekib krooniline väsimus.

4. Sagedamini esinev palavik

Kui palavikku esineb rohkem, võib ka see olla märgiks nõrgenenud immuunsusest. Palavik aitab immuunsusel viiruste vastu võidelda, kui palavik tekib aga sagedamini, võib see olla märgiks, et immuunsüsteemil on raske võidelda sissetungijate vastu.

5. Allergilised reaktsioonid

Nõrgenenud immuunsüsteemiga võivad kaasneda ka allergilised reaktsioonid. Selle tõttu võivad tekkida uued allergiad või siis võivad olemasolevad allergiad kulgeda tõsisemalt.

6. Seletamatu kaalulangus

Kui kaal on hakanud langema ilma põhjuseta, võib see olla samuti märgiks sellest, et immuunsüsteem ei toimi korralikult. Kroonilised haigused võivad põhjustada kaalulanguse.

Allikas: Kodused Lood