HPV on peamine emakakaela vähieelsete seisundite ja emakakaelavähi põhjustaja. Valdav osa neist infektsioonidest, ligikaudu 90%, möödub ja paraneb iseenesest. Osal naistel infektsioon siiski püsib ja neil on risk vähieelsete seisundite tekkeks.

HPV jagatakse tüüpideks vastavalt nende seosele emakakaelavähiga. Kõrge riskiga HPV tüübid võivad põhjustada emakakaelavähki. 99% emakakaelavähi juhtudest on seotud kõrge riskiga HPV tüvega ja kogu maailmas on umbes 70% emakakaelavähi juhtudest põhjustatud HPV tüüpidest 16 ja 18.

HPV-infektsioon üksi ei ole ainus tingimus haiguse tekkeks. Viiruse taandumisele või edasi arenemisele aitavad kaasa ka teised tegurid, näiteks organismi immuunsüsteem, emakakaela rakuline struktuur ja tupe mikrobioota tasakaal. Muutes mõnda neist teguritest, loome võimalused viiruse taandumiseks.

HPV-st tingitud emakakaela vähieelsete seisundite ennetamiseks ja raviks on võimalik nüüd kasutada ka tupegeeli PAPILOCARE®, mis on unikaalne kombinatsioon looduslikest koostisosadest. Kõrge riskiga HPV-ga patsientidel tuvastati kliinilises uuringus pärast kuuekuist tupegeeli PAPILOCARE® kasutamist emakakaela limaskesta kahjustuste paranemine ja viiruse taandumine olulisel määral. Lisaks oli märgata stressitunde vähenemist, kõrget rahulolu ja head ravitaluvust.

Eeltoodud näitajad põhjendavad tupegeeli PAPILOCARE® kasutamist HPV-ga nakatunud patsientidel, kellel on madala astme kahjustused, erinevalt tavapärases kliinilises praktikas kasutatavast 12 kuuks jälgimisele jätmise lähenemisviisist.

Rohkem infot tupegeeli PAPILOCARE® kohta leiad veebilehelt www.papilocare.ee.

Jaga
Kommentaarid