Selleks, et nahk oleks tervislik ja särav, on siin asjad, mida ei tohiks kunagi näole kanda.

Juuksetooted

Juuksetooted, nagu juukselakk, -geel ja -vaht, sisaldavad koostisosi, mis võivad näole kandmisel ummistada poore ja põhjustada nahalööbeid. Väldi juuksetoodete kasutamist näo lähedal, eriti kui sul on tundlik või aknele kalduv nahk.

Kehakreem

Kuigi kehakreem sobib suurepäraselt kuiva naha niisutamiseks, võib see näonaha jaoks olla liiga raske ja poore ummistav. Vali spetsiaalselt näole mõeldud niisutaja, kuna see on tekstuurilt kergem ja põhjustab vähem nahalööbeid.

Toiduõlid

Toiduõlid, nagu kookosõli, oliiviõli ja avokaadoõli, on populaarsed looduslikud vahendid naha niisutamiseks, kuid ka need võivad näole kandmisel ummistada poore ja põhjustada aknet.

Käteseep

Käteseep on mõeldud käte puhastamiseks ning mustuse ja bakterite eemaldamiseks ja see võib olla liiga karm õrnale näonahale.

Väldi käteseebi kasutamist näopuhastusvahendina, kuna see võib eemaldada looduslikud õlid ja häirida naha pH tasakaalu, põhjustades kuivust ja ärritust.

Hambapasta

Kuigi hambapasta on suurepärane hammaste puhtana ja tervena hoidmiseks, ei tohiks seda kunagi näole akne raviks kasutada. Hambapasta sisaldab selliseid koostisosi nagu mentool ja fluoriid, mis võivad nahka ärritada ning põhjustada punetust ja koorumist.

Parfüüm

Parfüüm sisaldab alkoholi ja muid lõhnaaineid, mis võivad nahka ärritada, eriti kui seda kanda otse näole.

Allikas: Tribune