Uued uuringud näitavad aeroobse treeningu ajal kosmeetilise jumestuskreemi kandmise mõju nahale ja selle pooridele. Uuringus osales 43 üliõpilast – 20 meest ja 23 naist.

Jumestuskreem kanti ühele näopoolele – otsaesisele ja põse ülaosale –, teine pool näost jäeti puhtaks. Naha analüüsimiseks uuriti nahka enne ja pärast 20-minutilist jooksulindil jooksmist.

Teadlased avastasid, et niiskus suurenes pärast treeningut nii meigivabas kui ka meigitsoonis.

Meigitsoonides oli aga niiskuse suurenemine suurem – see võib olla tingitud sellest, et meik ei lase niiskusel nahalt aurustuda. Pooride suurus suurenes pärast treeningut ilma meigita nahal, kuid meigiga nahal mitte oluliselt, mis võib viidata sellele, et jumestuskreemi kandmine võib poore blokeerida.

Samal ajal tõusis õlitase meigivabades tsoonides ja langes meigitsoonides, mis viitab sellele, et meikimise ajal võib olla raske säilitada õiget rasu taset nahal.

Ajakirjas Journal of Cosmetic Dermatology kirjutasid teadlased: „Inimesed kannavad kehalise tegevuse ajal kosmeetikat üha enam. Leiud näitavad, et jumestuskreemi kasutamine aeroobse treeningu ajal võib vähendada naha rasvasisaldust, põhjustades kuivust. Lisaks võib meik ummistada poore ja suurendada rasu tootmist.“

Seega naha tervise huvides on kõige parem treenida, kui meik on eemaldatud.

Allikas: Daily Mail