20-aastase kogemusega juuksur-stilist Martin Kullus toob välja selle kevade lõikuse- ja värvitrendid ning selgitab, millised on peamised vead, mida juuksehoolduses tehakse.

  1. Juukselõikust- ja värvi tuleb valida juuksetüübi järgi

„Juuste seisukorda mõjutab kindlasti hooajalisus - kevadel ja sügisel muutuvad juuksed hapramaks ja langevad ka sagedamini välja. Kuigi juukseid mõjutavad palju geneetika ja toitumine, saab õige juuksehoolduse ja iseenda valikutega palju ära teha, et juuksed terved ja elujõulised püsiksid,“ lausus juuksur-stilist Kullus, kes soovitas juukseid paar korda aastas vitamiinikuuriga turgutada.

Praegustest trendidest tõi Martin Kullus välja järku lõikamise, samuti soovitakse kevade saabudes juustesse heledust lisada ning populaarsust on kogunud ka keemilised lokid, mida soovivad valdavalt nooremad poisid. „Kuigi trende on igal hooajal erinevaid, tuleks lõikust ja värvi valides mõelda oma elustiili ning juuksetüübi peale. Kui juuksed on kas väga õhukesed, lokkis või hoopis väga sirged, tuleks lõikust või värvi valides kindlasti eelmainituid tegureid arvesse võtta, et tagada juuste hea väljanägemine mitte ainut sel hooajal, vaid ka aastate pärast,“ nentis juuksur.

  1. Valed juuksehooldustooted ei anna soovitud efekti

Üks suurimaid müüte, mis juuksehoolduse kohta levib, on see, et juukseid peaks pesema võimalikult harva. Juuksuri sõnul tuleks juukseid pesta nii sageli, kui tarvis, sest päeva jooksul toodavad rasunäärmed rasu, mis moodustab peanahale loomuliku kaitsekihi, kuid mis võib liiga harva pesemisel ummistada juuksekutiikulid, muutes juuksed tuhmiks ja elutuks. „Juuksehooldusele mõeldes unustame sageli peanaha, kuid puhtal ja tervel peanahal on ilusate ja elujõuliste juuste osas väga oluline roll mängida,“ ütles Kullus.

Teisena tuleb kasutada oma juuksetüübile ja -seisundile sobivaid juuksehooldustooteid - šampooni, palsamit ja/või juuksemaski. „Reegel on, et šampoon tuleks valida peanaha järgi ning palsam juuste otstele vastavalt,“ ütles Kullus. Õige valiku tegemiseks ning aja ja raha säästmiseks soovitas juuksur vähem katsetada ja rohkem usaldada juuksurite soovitusi. „Kuigi tänapäeval võib kvaliteetseid juuksehooldustooteid leida ka supermarketite lettidelt, võib sobivate toodete leidmisel alati konsulteerida oma juuksuriga ning kindlasti tuleks järgida ka tootjate juhiseid,“ selgitas juuksur. Ta on täheldanud, et sageli kasutatakse ka juuksehooldustooteid valesti – ei jälgita toote pealekandmise kogust, kasutussagedust, järjestust ja muid nüansse ning sellest tulenevalt võib ka oodatud efektist puudu jääda.

  1. Liigne kuumtöötlemine kahjustab juukseid

Sagedane juuste kuumtöötlemine fööni, sirgendaja või lokitangidega võib kahjustada juuste struktuuri ja põhjustada lõhenenud otsi ning kuivust. Seetõttu tuleb enne kuumtöötlemist alati kuumakaitset kasutada, mida paljud inimesed juuksuri hinnangul paraku ignoreerivad. „Termokaitsevahendi kasutamine on kohustuslik enne igat föönitamist, sirgendamist ja lokitamist. Samuti tuleb enne sirgendamist korralikult juuksed kuivaks föönitada, et kuumtöötlemise kahju vähendada,“ rõhutas juuksur.

Tema sõnul on viimasel ajal tehnoloogia märkimisväärselt arenenud ning turule on tulnud uued vahendid, mis kasutavad kuumuse asemel hoopis õhuvoolu.