Millise suurusega voodi valida?

Kui tegemist on väikeste magamistubadega, siis on voodi suuruse valik lähtepunktiks, kui funktsionaalne, mugav ja esteetiliselt meeldiv on magamistuba. Üsna sageli juhtub, et inimesed soovivad magamistoas olemasoleva ruumi jaoks liiga suuri voodeid ja kannatavad siis iga päev ruumipuuduse all. Oluline on mõista, et väiksem ei tähenda halvemat, ja see kehtib eriti siis, kui tegemist on väikese ja igas mõttes mugava magamistoa loomisega.

Millise suurusega voodi on siis parim valik väikesesse magamistuppa? Üksikmagajatel on voodi suuruse valik väiksem probleem, sest üheinimesevoodid sobivad ideaalselt väikestesse ruumidesse. Aga kuidas on lood paaride puhul? Sel juhul tasub vaadata kompaktsete kaheinimesevoodite standardmõõtmeid. Kuid olenemata sellest, kas vajate ühe- või kaheinimesevoodit, hinnake ja mõõtke enne selle mööbli valimist hoolikalt, kui suur on teie magamistoas voodi suurus, kui palju ruumi jääb voodi külgedel ja tagaküljel asuvatele käikudele ning millised öökapid teil on või on juba olemas ja kui palju ruumi te nende jaoks vajate. Kui te mõtlete sellele kõigele, siis väldite probleeme ruumipuuduse, muu mööbli sobimatuse ja lõpuks ka segast sisekujundust.

Parimad voodi disainilahendused

Kui kaalute, kuidas sisustada väikest magamistuba, siis on sama oluline valida voodi disain, mis on nii esteetiliselt meeldiv kui ka funktsionaalne. Voodite valik on lai, alates elegantsetest ja ülimalt luksuslikest kuni moodsate ja minimalistlike vooditeni. Kõigepealt veenduge, et voodi disain sobiks sisekujundusega, et saavutada harmoonia ja hea lõpptulemus. Kompaktsesse magamistuppa voodit valides tuleks kaaluda ka järgmisi disainilahendusi:

- Jalgadega voodi. Üks parimaid lahendusi väikese magamistoa jaoks, mis annab lisaruumi tunde, on jalgadega voodi. Sellised voodid näevad välja "kergemad" kui massiivsed, ilma jalgadeta voodid. Samuti võimaldab see voodi all hoiustada lisatarbeid, nii et saate säästa hädavajalikku ruumi, ilma et magamistuba oleks ülekoormatud.

- Voodipesukast. Teine suurepärane võimalus on voodi koos voodipesukastiga. Voodipesukastil on palju kasutusvõimalusi, sest selles saab hoida mitte ainult voodipesu, vaid ka harvemini kasutatavaid esemeid, raamatuid, laste mänguasju või hooajalisi riideid, mis samuti ruumi säästab.

- Madal pearuum. Kõrged peatoed, mis on praegu väga populaarsed, näevad magamistoas tõeliselt muljetavaldavad välja ja lisavad lisamugavust. Väiksemates magamistubades võivad sellised voodid aga visuaalselt ruumi vähendada, seega on selle vältimiseks parem valik madalama peaplaadiga voodi. See ei näe mitte ainult "lihtne" välja, vaid seda on ka lihtne paigutada ükskõik kuhu magamistoas.

Oluline on ehitada korralikult

Teine oluline aspekt väikeste magamistubade puhul on voodi asukoht. Voodi asukoht määrab kõik mugavused ja praktilised küljed ning isegi puhkuse kvaliteedi. Seetõttu on soovitatav voodi võimalusel paigutada pigem toa keskele, mitte peaosa vastu seina. See tagab kompaktse ja mugava magamistoa paigutuse, sest voodi ei võta rohkem ruumi kui vaja. Samuti peaksite arvestama mööbliga, mida plaanite voodi kõrvale paigutada, sest sellest sõltub, kas voodi on parem paigutada keskele või külgseina äärde. Voodit ei ole soovitatav paigutada sinna, kus see segab uste avamist ja sulgemist. Lisaks ei tohiks voodit paigutada nii, et voodi peaosa oleks akna kõrval, sest see takistab loomuliku valguse pääsemist tuppa.

On teaduslikult tõestatud, et magamistoa sisustus mõjutab nii füüsilist kui ka emotsionaalset tervist. Seetõttu on magamistoa sisustamisel alati hea mõte kujundada ruum nii, et see tooks õnne ja parimat võimalikku puhkust, seega kaaluge feng shui eeskuju järgimist. Mida ütleb feng shui voodi asendi kohta? Voodit ei tohiks paigutada ukse või aknaga sama seina äärde, sest see häirib energiavoolu. Samuti ei tohiks voodit paigutada ukse ette, sest feng shui tarkuse kohaselt on jalgadega ukseava poole olemine halb märk. Parim on paigutada voodi nurka või toa keskele, mis kaitseb teid negatiivse energia eest ja võib viia rahulikuma uneni.

Näpunäiteid visuaalse avaruse loomise kohta

Väike magamistuba ei ole probleem, kui teete selle praktiliseks ja funktsionaalseks. Lisaks sellele võib isegi kõige väiksem ruum nende lihtsate, kuid väga kasulike nõuannete abil visuaalselt suuremana tunduda:

- Valige heledad värvid. Heledad värvid magamistoas annavad avarama tunde. Seega, et väike magamistuba tunduks avaram, tuleks interjöörile valida heledad värvid. Mitte ainult heledad seinad, vaid ka heledad mööbliesemed loovad visuaalselt avarama tunde. Näiteks valge, beež, kreemjas või helesinine voodi võib luua mulje avaramast magamistoast ning need värvid on ka rahustavad ja lõõgastavad, mis on hea une jaoks hädavajalik.

- Kombineerige mööbli suurusi. Visuaalselt avara ja harmoonilise magamistoa loomiseks tuleb valida omavahel sobivat mööblit. Oluline on sobitada nii mööbli stiil kui ka suurus. Näiteks kompaktne kaheinimesevoodi koos kõrge ja laia öökapiga ei loo esteetikat ega lisaruumi. Kui teil on aga suurem voodi, siis väiksem ja mitmekülgsem magamistoamööbel on hea viis ruumi kokkuhoiuks. Seega on iga olukord individuaalne ja nõuab hoolikalt läbimõeldud valikuid.

Vähem on rohkem?

Kõik, kes mõtlevad väikese magamistoa sisustamisele ja õige voodi valimisele, peaksid teadma, et vähem on sageli rohkem. Kuidas seda selgitada? Lihtne: ülaltoodud nõuannete abil saate hõlpsasti luua stiilse magamistoa, mis sobib teie ruumivajadustega, mille tulemuseks on suurem mugavus ja kvaliteetsem puhkus.

Jaga
Kommentaarid