Puhas masin mitte ainult ei tee parema maitsega kohvi (ja ennetab terviseriske), vaid pikendab ka oluliselt teie masina kasutusiga. Õnneks on lihtne hoida oma kohvimasinat puhtana ja töökorras.

Miks puhastamine ja katlakivi eemaldamine on oluline

Kes tahab vastiku maitsega kohvi? Mitte keegi! Aja jooksul koguneb isegi parimatesse masinatesse pruulimisel tekkivaid jäätmeid ja prahti. Pole vahet, kas eelistate klassikalist tilguti- või espressomasinat. See võib põhjustada kohvi mõru maitset või maitsetust. Ja kui niiske orgaaniline aine ja varjatud veetilgad jäävad järelevalveta, tekivad peagi pärmseened, bakterid ja muud ebameeldivad asjad.

Katlakivi on leebem nähtus, mis on vastutav selle hägusa valge kihi eest, mida näete aja jooksul igas veekasutusega seadmes. See on lihtsalt veest endast tulenev mineraalne sadestus, kuid see võib avaldada sügavat mõju vee maitsele, samuti ummistada masinat ja mõjutada selle kasutusiga ja tõhusust. See on hullem kõva veega piirkondades.

Oast tassini kohvimasina puhastamine

Eriti oluline on puhastada kohvimasinat, sest kuna masinasse on sisse ehitatud veski, siis on võimalik, et kohviubadest jäävad maha õlid ja kohviubade tükid. Järgnevalt on kirjeldatud, kuidas oma kohvimasinat hõlpsasti puhastada.

Veenduge, et tühjendate iga päev kasutatud kohviveskit ning loputate veehoidjat ja tilkumisalust. Juba see teeb imesid, et tagada iga kord maitsev ja värske kohvi. Kord nädalas võtke kohvimasin lahti ja loputage see põhjalikult läbi. Masina pühkimine niiske lapiga aitab hoida selle puhtana ja säravana. Vähemalt kord kuus puhastage kohviveskit. Olge ettevaatlik terade suhtes ja järgige tootja juhiseid lahti võtmise ja puhastamise kohta. Tavaliselt on see sama lihtne kui veski pühkimine pehme, puhta lapiga. Ideaalis ei kasutata jahvatusseadmel vett. Parima maitseelamuse saamiseks võite seda muidugi teha iga päev!

Kui on sisseehitatud piimavahusti, vajab ka see erilist igapäevast tähelepanu. Pole midagi hullemat kui hapu piim, et teha kohvi ebameeldivaks! Kasutage sooja seebivett, loputage hästi ja kuivatage hoolikalt. Ka veepaak ja filtrid vajavad regulaarset tähelepanu. Ärge unustage järgida kasutusjuhendit, et saada konkreetseid, teie kohvimasinale mõeldud puhastusjuhiseid. Regulaarne puhastamine tagab masina pikaealisuse ja optimaalse jõudluse ning tagab teile püsivalt maitsva kohvi - see on väikest vaeva väärt.

Mis puudutab teisi mudeleid?

Me tõstsime esile oast tassini masinat, sest sisseehitatud veski vajab veidi lisatööd. Te võite siiski järgida samu samme mis tahes muu kohvimasina puhul:

  • Igapäevane: Loputage kõik hästi läbi ja laske kruusidel ja karahvinidel kindlasti täielikult kuivada. Kasutage seebivett kõikide piima sisaldavate osade jaoks.

  • Iganädalane: Pühkige masin puhtaks, puhastage raskemini eemaldatavad osad, puhastage mahutid ja veenduge, et sinna ei jääks vedeliku või prahti, mis toidaks bakterite kasvu.

Räägime kohvimasina katlakivi eemaldamisest

Sõltuvalt teie kohaliku vee karedusest, peaksite kalibreerimistsükli läbi viima iga ühe kuni kolme kuu tagant. Turul on hulgaliselt spetsiaalseid katlakivi eemaldamise tooteid ja kõva vee piirkondades on tark mõte leida selline toode, mis sobib teie masinale või mida tootja soovitab.

On ka võimalus kasutada 50/50 lahust, mis koosneb kas valgest äädikast või sidrunhappest ja veest - valige üks või teine, mitte mõlemad! See ei pruugi olla piisavalt karm paksude katlakivi kogunemiste puhul, kuid muidu saab sellega probleemi ära lahendatud. Ja pidage meeles - kui puhastate regulaarselt katlakivi, siis ei pea te tegelema rohke katlakivi ladestumistega.

Kui kasutate kaubanduslikku toodet, kontrollige selle kasutusjuhendit. Enamasti valate aga lahuse oma kohvimasina veemahutisse ja käivitate keetmistsükli. Peatage see poolel teel ja laske masinal koos lahusega vähemalt 4 tundi seista. Üleöö on ülimalt mugav. Seejärel lõpetate keetmistsükli ja eemaldate lahuse.

Selleks, et masinat põhjalikult loputada ja tagada, et katlakivi eemaldamise lahust ei jääks masinasse, käivitage iga kord veel üks kuni kaks „tühja“ keetmistsüklit värske veega. Kuivatage kõik ära ja ongi valmis.

Kohvimasina regulaarne puhastamine ja katlakivi eemaldamine on üllatavalt lihtne. Kui kulutada veidi lisaaega, et hoida asjad värskena, siis on teie tasu kauakestev masin ja suurepärane tass kohvi iga kord. Ja mis saaks olla veel parem kui see?

Jaga
Kommentaarid