Ventileeri tubasid

Kui aknad ja uksed on pikalt kinni olnud, tekib ruumidesse ebameeldivalt rõske ja seisnud õhk. Selleks, et koristades kõik tolm välja saada ja ka tubadesse mõnus värske olemine tekitada, ava enne koristamist kõik aknad ja uksed. Alles siis kui suvekodu koristatud ja õhutatud, lükka vajadusel sisse küte ning nii saad olla kindel, et ruumides ringleb värske õhk.

Eemalda tolm ja ämblikuvõrgud

Koristamist tuleks alustada kõige kõrgemalt ja seejärel liikuda allapoole. Kõigepealt eemalda nurkadesse tekkinud ämblikuvõrgud, seejärel pühi kappidelt, lampidelt ja muudelt horisontaalsetelt pindadelt tolm ning ära unusta ka põrandaid! Selleks, et koristamine mugavamaks muuta võid appi võtta robottolmuimeja, kes tolmuvõtmise ajal põrandaid saab puhastada.

Pese tekstiilid

Linikud, voodikatted ja muud riidest esemed, mis suvekodus talveks seisma jäid, on tõenäoliselt kogunud endasse päris palju tolmu. Ära unusta neid õige režiimiga pesta, et maakodu hubaseks ja puhtaks muuta.

Löö aknad läikima

Kevadine õietolm ja mustus jätab akendele plekke ning tolmukihi. Seetõttu tee kindlasti üks põhjalik aknapesu nii seest kui väljast, et saakski kaunist loodusevaadet täiel rinnal nautida. Lisaks ära unusta aknaraame ja -laudu puhtaks teha ning kui juba vahendid välja otsitud, siis puhasta ka majas olevad peeglid.

Säti korda õueala

Maakodus on kõige mõnusam ikka õues värsket õhku nautida ehk otsi välja kõik aiamööbel ja säti korda suveköök. Puhasta pinnad, õlita puidust mööbel ja pane paika võrkkiik. Nii saad nädalavahetuse saabudes kohe õues toimetama hakata ning külalisi vastu võtta.

Kontrolli üle turva- ja ohutussüsteemid

Talvega võivad patareid või muud elektrisüsteemid üles öelda ehk on äärmiselt oluline, et kontrolliksid turvasüsteemide ja suitsuandruite seisukorda. Suitsuanduritel on selleks tavapäraselt nupp, mis all hoides häält hakkab tegema, ning turvasüsteemid on varustatud ekraanidega, kust saad olukorda kontrollida.