1. Võta kaasa piisav hulk igapäevaselt kasutatavaid ravimid. Ole teadlik, et nii retsepti-kui käsimüügiravimite kaasavõtmiseks teise riiki võib vaja olla Ravimiameti luba. Loe enne reisi kindlasti lisainfot piirnagute ja lubatud koguste kohta!

  2. Võta kaasa valuvaigisti-palavikualandaja. Paratsetamool või ibuprofeen aitavad peavalu, palaviku, traumadest tingitud lihas- või liigesvalu, herilase või mesilase nõelamisest tingitud valu ja turse korral.

  3. Võta kaasa allergiatabletid ja putukatõrje.

  4. Võta kaasa rohud seedehäirete puhuks. Proviisor soovitab kaasa võtta piimhappebaktereid või Saccaromyces boulardii´d sisaldav preparaat. See aitab nii kõhuvalu, iivelduse, kergema kõhulahtisuse kui ka kõhukinnisuse korral. Lisaks võiks kaasas olla loperamiidi sisaldav ravim, mis on abiks ägeda mittespetsiifilise kõhulahtistuse puhul.

  5. Võta kaasa vahendid traumade leevendamiseks. Proviisor soovitab kaasa võtta külmakoti (selle peab hotellis külmkappi asetama). Külmakotti saab kasutada traumade, aga ka putukahammustuste või tursete leevendamiseks. Haava puhastamiseks võta kaasa alkoholisisaldusega antiseptiku lahus, paar rulli sidet, paar haavavõrku, plaastreid erinevas suuruses.

  6. Võta kaasa päikesekaitsevahendid. Üle 20 minuti ei soovita proviisor ikkagi päikese käes katmata nahaga või UV-kaitset sisaldava kreemita olla. Tõhus ja hea päikesekreem on UVB kiirguse suhtes SPF 50 faktoriga, UVA kiirguse suhtes vähemalt PPD 25 faktoriga. Väga heaks abimeheks on ka aaloegeel, mis on universaalne päikesepõletuste, putukahammustuste ja väiksemate kriimustuste hooldamiseks.

Võimalusel või soovi korral võiks esmaabikomplekt sisaldada veel niiskeid salvrätikuid, desinfitseerivat geeli kätele, sobivat kätekreemi, niisutavat näokreemi ning kondoome.