Marko Kokmanni lemmikuks on käsitööleib maasuitsusingi ja enda kasvatatud tomatiga. „Leib peab olema korraliku viilu paksune ning ka singiviil selline, et hammas ei põruks,“ rõhutas ta. Leiva ja singi vahelemäärib ta ka kerge võikihi ja kõige peale asetab paksu tomativiilu ja tiba purustatud pipart. „Selline näeb välja korralik eestlase võileib, mis sobib väga hästi asendama traditsioonilist kiluleiba,“ soovitas Kokmann.

Rain Käärsti suureks kireks on ka kodus BBQ ja grillimine. Eesti parim grill-lihameister serveerib 20. augustil oma lähedastele BBQ Meistri seasisefileed. Enne grillimist kuumutab ta grilli 180 kraadini ja asetab sütele lepapuu klotsi, et toidule lisasuitsu anda. Filee küpsetab ta kinnise kaane all umbes 25 minutit, aeg-ajalt keerates, et vältida kõrbemist. Küpsetuse järel mähib ta liha fooliumisse ja laseb termopotis 7-10 minutit puhata, et säilitada mahlakus. Kõrvale serveerib ta lihtsa köögiviljasalati tomati, sibula, frillise ja kurgiga, maitsestatud oliiviõli, soola ja pipraga.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena