Lutsu sõnul räägivad paljud, et nad tunnevad ennast ebamugavalt, kui uks paikneb selja taga. Nii tekib selja taha läbikäigu ala, mis võib segada tööle keskendumist. Kõige parem istekoht on selline, mis annab tuppa tulijatest ülevaate, paiknedes kas näo või küljega ukse poole. Samal ajal peab jälgima ka akende paigutust – on oluline, et päike ei häiriks arvutiekraani nähtavust. Kui see osutub aga probleemiks, on suureks abiks aknakatted, millega saab liigse päikese ära varjata. Kodukontorisse sobivad ideaalselt rulood, rooma- ja voldikkardinad, mis säilitavad kodutunde ja lasevad rahus tööd teha.

Vastupidiselt kodusele soojale valgusele, peaks kontoris kasutama külmemaid toone. Kodukontori valguse jaoks soovitatakse kasutada valgusallikaid, mille värvitemperatuur on 4000 Kelvini ringis. Sinakam valgus tekitab rohkem ärksust ja suurendab produktiivsust võrreldes soojemaga, mis suunab lõõgastuma.

Kontoritoa värvivalik sõltub üldiselt inimese enda soovidest, sest see mis ühele sobib ei pruugi teisele üldse sobida. Võiks kasutada toone, mille sees ise ennast hästi tuntakse ja mis sobib konkreetse töö iseloomuga. „On leitud, et rohelised toonid suurendavad loomingulisust, sinised mõjuvad rahustavalt, kollased ja oranžid meeleolu tõstvalt ning punased laevad meid energiaga,“ lisas Luts.

Produktiivseks töökeskkonnaks on kindlasti vaja ka sobilikku varustust. Oluliseks osaks on korralik ergonoomiline tool, mis sobib nii toa kujunduse kui ka kasutajaga. Valikut tehes pööra tähelepanu reguleeritavatele osadele, pehmele istmele ja kvaliteetsele toele. Väldi vähe hingavaid materjale nagu kunstnahk. Muuhulgas tuleks jälgida, et laua taga istudes toetuvad jalad täistallaga maha ja küünarnukid on laua peal. Töölauad on üldiselt kõik sarnase kõrgusega, kuid võib kaaluda ka reguleeritava kõrgusega lauda, mis sobib hästi pikemat kasvu inimestele ja neile, kes soovivad parema tervise nimel vahepeal ka seistes tööd teha. „Mõistagi kuulub paljude kontoritubade juurde ka arvutimonitor. Kuvar peaks olema laual asetatud silmade kõrgusele,“ sõnas Pennar.

Heaolu suurendamiseks võib kodukontorisse kindlasti lisada erinevaid taimi, raamatuid ja lauatarvikuid, mis annavad toale iseloomu. Dekoratiivsed lahendused aitavad tekitada meeldiva töökeskkonna ning suurendavad produktiivsust.