Jõulupidustused ilma peavaluta! Just selle armastatud toidu söömine aitab peojärgsel päeval end paremini tunda
Mis siis, kui pohmelli üleelamise võtmesõnaks on juustuviilu söömine? Hiljutine Soulis tehtud uuring viitab sellele, et juustus leiduvad probiootikumid võivad vähendada klaaside kokkulöömise ebameeldivaid tagajärgi.
Kõik sõltub sellest, mis toimub sinu maksas- kui jood alkoholi, töötab sinu maks selle lagundamiseks kõvasti, kuid kõrvalsaadus, mida nimetatakse atseetaldehüüdiks, võib koguneda ja põhjustada kardetud pohmelli sümptomeid – iiveldus, peavalu ja väsimus.
Mõned probiootilised bakterid, nagu Lactiplantibacillus plantarum ja Bifidobacterium aitavad teadaolevalt atseetaldehüüdi lagundada. Seni pole aga palju uuritud selle kohta, kuidas need toidus, nagu juust, aidata võiksid.
Uuringus testiti probiootilist juustu kahe spetsiifilise bakteriga: Lactococcus lactis LB1022 ja Lactiplantibacillus plantarum LB1418. Teadlased leidsid, et juustu probiootikumid aitasid kiirendada alkoholi ainevahetust, suurendades peamisi maksaensüüme. Samuti aktiveerib see olulisi teid, mis vähendavad rasva kogunemist maksas ja vähendavad põletikku, mis võib juhtuda, kui jood liiga palju.
Lihtsamalt öeldes näib, et juust aitavat sinu maksal alkoholiga paremini toime tulla, mis võib järgmisel päeval vähendada ebamugavust. Kui küsida, millist juustu siis täpsemalt süüa, soovitatakse värsket kitsejuustu ja Cheddari juustu. Seega, joo vastutustundlikult ja söö juustu.
Allikas: Delicious