Sinu parim sõbranna püüab sind seltskonda kaasa tirida ning kirub taga seda tänamatut tüüpi ning kõiki mehi üldse. Leidub ka neid, näiteks ema või tädi, kes asuvad sulle agaralt uut kavaleri otsima.

Sina aga ei suuda hinnata nende hoolitsust, sest sul on lihtsalt halb olla. Ja sa ei saa sinna mitte midagi parata…

Peleta kurbus eemale!

Kuidas sellest kõigest kiiresti üle saada ja edasi elada?

1. Anna tunnetele voli. Veeda täielikus üksinduses terve päev või kas või õhtu. Kurvasta, nuta, kiru. Ära püüa solvumisest, vihast ja raevust jagu saada. Sul on õigus igasugustele tunnetele. Kui sul on aga raske sel viisil oma tunnetele voli anda, hakka päevikut pidama ning kirjuta kõik emotsioonid selle lehekülgedele.

Kuid pea meeles: sa tahad vaid oma kurbusest ja meeleheitest vabaneda, mitte aga endisest kallimast endale vaenlast teha, talle kätte makstes ning ta elu rikkudes.

2. Anna andeks ning jäta hüvasti. Ei tasu lahkumise valu endaga terve elu kaasas kanda. Jäta see minevikku ning astu kergel sammul edasi.

Kui sa unistustes pidevalt oma endise kallima juurde tagasi pöördud, tähendab see, et ta on ikka veel sinu jaoks tähtis. Pole vaja talle helistada ega jutustada, kui väga tema järele igatsed.

Püüa meenutada teie suhete kõiki plusse ja miinuseid. Pane need siis mõtteis kasti ning sulge see tugeva lukuga. Nüüd aga lase oma kujutlustes sellel kastil kas mööda jõge allavoolu ujuda, põleta see või peida ära.

3. Anna hinnang oma olevikule. Sa oled üksi, kuid see ei tähenda sugugi, et sa üksik oled.

Vaata olukorrale teistsuguse pilguga: sa oled üksi, tähendab — oled vaba. Sul on õigus kasutada oma aega ja raha täpselt nii, nagu soovid. Võid igal õhtul käia kohtamas, võid vedelda puhkepäevadel voodis või minna mägimatkale.

Kui on võimalik, sõida sõprade juurde teise linna või võta ette oma unistuste reis. Miljöö muutus tuleb hetkel sulle kasuks.

4. Usu oma tulevikku. Vaata tulevikku optimistlikult. Püüa kirjutada jutustus oma elust: milline on see viie, kümne või kahekümne aasta pärast? Aga sel aastal?

Millega tahaksid hakata tegelema ning mida tuleb teha selleks, et plaanid teostuksid?

Milliseid iseloomujooni sooviksid näha oma uues kaaslases?

Sinu sisehääl ütleb sulle, kuidas oma elu edasi elada.

Ära heida meelt, kui sul niipea teist meest leida ei õnnestu. Et järgmiseks romaaniks valmis olla, võib vahel kuluda terve aasta. Püüa seda aega mitte raisata, tegele senikaua iseendaga.

Ning pea meeles, et kohtumised ja lahkumised on inimsuhetes normaalne asjade kulg. Üks on võimatu ilma teiseta. Ja kui üks uks sulgub, siis teine avaneb kindla peale. Sind ootavad värsked muljed ja otse loomulikult ka uus armastus!