Aurutatud karpkala värske ürdisalatiga


    800 g karpkala
    1 sibul
    1 fenkol
    100 ml valget veini
    500 ml kalapuljong
    Santa Maria Rock salt kivisoola
    Santa Maria Tellicherry pipart
    1 tl estragoni

    Salat:
    1 punt rohelist sibulat
    3 porgandit
    3 varssellerit
    1 paprika
    tüümiani
    Santa Maria Rock salt kivisoola
    Santa Maria Tellicherry pipart
    sidrunimahla
    oliiviõli
    maitsestamata jogurtit

Haki sibul ja fenkol ning prae potis või pannil, lisa juurde valge vein ning kalapuljong Vajadusel maitsesta estragoni, soola ja pipraga. Lõika karpkalast portsjontükid ning aseta need poolenisti keevasse auruleeme.
Salati valmistamiseks haki porgand ja varsseller ribadeks ning keeda paar minutit soolaga maitsestatud vees ning jahuta. Nüüd sega need omavahel hakitud rohelise sibulaga ning maitsesta soola, tüümiani, pipra, sidrunimahla ja oliiviõliga.
Kastmeks võib pakkuda maitsestamata jogurtit mis on segatud soolaga.

Praetud karpkala sidrunivõiga


    800 g karpkala
    3 muna
    4 sl jahu
    4 sl riivsaia
    100 g võid
    1 sidruni
    3 sl peterselli (hakitud)
    1 sl Santa Maria sibulasoola
    Santa Maria Tellicherry pipart
    rapsiõli praadimiseks

Fileeri karpkala ja lõika praadimiseks sobivateks tükkideks. Klopi muna kergesse vahtu. Sega jahu ja riivsai omavahel kokku ja maitsesta soola ja pipraga. Aseta pann tulele ja määri õliga. Kasta kala tükid munasse, siis jahusse. Korda tegevust veel. Prae kala mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Sega või kokku sidrunimahlaga, maitsesta hakitud peterselliga, sibulasoola ja pipraga. Kuumale kalale aseta või tükk peale ja söö ning mõnule.

Kirju Koer


    2 pk küpsiseid
    250 g marmelaadikuubikuid
    1 dl rosinaid
    3 sl kakaopulbrit
    150 g võid
    0,5 purki kondenspiima suhkruga

Pudista küpsised käte vahel tükkideks. Sega kausis küpsised, marmelaadikuubikud, rosinad ja kakaopulber. Sulata kastrulis või. Lisa kondenspiim ja sega läbi. Vala segu küpsisesegule ja sega ühtlaseks. Mätsi segu küpsetuspaberil vorstikujuliseks ja keera paberisse. Lase seista külmikus vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Lõika viiludeks.