Pehmema kujuga naistel on kehas aga rohkem naissuguhormoon östrogeeni.

Utah´ ülikooli professor Elizabeth Cashdan avastas, et stress, mis kaasneb vastutusrikka ametikohaga, põhjustab naise kehas muutusi, eelkõige asenduvad naissuguhormoonid meessuguhormoonidega. Viimaseid on vaja, et püsida konkurentsis ja olla tugev.

Ühtlasi selgus uuringust, et puusakamad naised on viljakamad, kuna neil on kõrgem östrogeenitase. Meessuguhormoonid hoiavad aga puusa- ja vööjoone peaaegu ühelaiused, mis pole lastekandmiseks nii kohane ja võib isegi mõjutada huvi vastassugupoole vastu. Samuti ei paku kurvideta kehakujuga naised meestele nii palju huvi kui kurvikad.

Kui jagad oma vööümbermõõdu puusaümbermõõduga, saad teada, kas su keha on "piisavalt" naiselik. Tulemus 0,7 või väiksem näitab naiselikku kehakuju, umbes nagu Marilyn Monroel. Mida suurem number, seda vähem naiselik keha.

Östrogeenitase kehas langeb ja rasestumisvõimalus kahaneb ka ülemäära trenni tehes või meeleheitlikult dieeti pidades. Teadlaste sõnul on ülimalt tõenäoline, et ka karm töörabamine mõjutab viljakust.

Allikas: Mail Online