Halba ei tee perekonnale mitte sõbrad, vaid ühise mõtteviisi puudumine. Arutage omavahel sagedamini sõpradega seotud plaane. Kõik konfliktid on lahendatavad, kuid vaid juhul, kui mõlemad osapooled mängivad ühiste reeglite järgi ning on valmis teineteisele vastu tulema.

Viis varianti, kuidas käituda teineteise sõpradega.

1. Sulandumine

On hea, kui mõlema poole sõprade seas on enamik eredad, energilised ja lõbusad isiksused. Siis on aeg ühendada nad kõik ühte suurde seltskonda. Ometi varitseb siin oht — kadedus. Nad on kõik omavahel sõbrunenud ning võivad suhelda juba ilma teieta. Häbematus?!

Miinused. Rahulolematus kallima ja tema sõpradega või oma sõprade käitumisega, häbitunne kellegi pärast — sellest kõigest saab komistuskivi, mis loob pinnase kokkupõrgeteks. Ning ka õhkkond sellistel õhtutel pole mitte üksnes pingestatud, vaid lausa konfliktne (peamine, selles ei tohi teineteist süüdistada).

Võimalik, et mõne aja pärast eraldub sinu sõpruskond su partneri omast. Arutate ju omavahel asju, mis võivad uustulnukatele näida igavate ja arusaamatutena. Või te lihtsalt ei suuda jagada oma tähelepanu võrdselt kõikide külaliste vahel.

Järelikult tuleb appi võtta kõik oma oskused, et ühendada omavahel võõrad inimesed. Seejuures peaksite esialgu — suhtlemise lihtsustamiseks — välja mõtlema teemad, et mõlemad seltskonnad saaksid nendes osaleda.

2. Eraldi

Uude rühma sulandumine on üpris keeruline.  Kas ei õnnestu tema sõpradega ühist keelt leida või lihtsalt ei tahagi seda leida. Teie huvid võivad olla niivõrd erinevad, et nende seltskonnas hakkab sul alati meeletult igav. Normaalset suhtlemist võib takistada ka isiklik antipaatia. On ka palju teisi põhjusi. Ja polegi tähtis, miks sa ei taha tema sõpradele läheneda.

Miinused. Tema semud häälestavad teda kõigest väest sinu vastu. Nad kinnitavad, et sa ei sobi talle, kuna  ei ürita nendega sõbruneda. Ning nendele intriigidele pole sina võimeline lõppu tegema.

Järelikult oleks hea, kui kohtumised sõpradega oleks mõlemalt poolt paika pandud. Jagage mõjusfäärid ühtlaselt ning ei mingeid rünnakuid partnerite isikupära vastu. Ärge eemalduge teineteisest. Kui tema kohtub oma seltskonnaga, sina aga enda omaga kohtuda ei saa, ei tohi sellest kujuneda põhjus solvumiseks.

3. Uus elu

Sageli muutub suhtlusring pärast seda, kui inimese staatus muutub (abielu, laps). Otsige uusi tuttavaid ühistelt üritustelt või puhkusel olles — need on inimesed, kes sobivad teile mõlemale. Nad sisenevad teie sõprade ringi heasoovlikult ja täiesti valutult. Ning mitte keegi uutest tuttavatest ei hakka silma tegema su kallimale, tuletamaks meelde, kuidas too paar aastat tagasi lõbutses Tais või kui ilus oli tema eelmine tüdruk. Nii algab teie ühine ajalugu.

Miinused. Pole välistatud, et uued sõbrad ei asenda vanu. Ning siis tekib veel üks probleem — tuleb näpistada lisaaega äsjaleitud sõprade tarvis.

Järelikult on selline variant hea vaid juhul, kui ühel teist jääb suhtlemisest vajaka. Näiteks on sinul vaid kaks sõbrannat, kellega kohtud harva. Samal ajal käib kallim paar-kolm korda nädalas oma sõpradega väljas.

4. Ei vaja mitte kedagi

Kui olete sedavõrd teineteises lahustunud, et ei vaja rohkem mitte kedagi,  ning olete veendunud, et nii jääb igaveseks, siis te ei märkagi sõprade puudumist.

Sellist varianti eelistavad ka despootlikud ja tugevad natuurid, kes tahavad piirata abikaasa suhtlemist teiste inimestega, et kindlustada oma võimu tema üle.

Miinused. Kustutades mitte ainult füüsilist, vaid ka vaimset ja hingelist janu üksnes koos partneriga, joote õige kiiresti teineteise põhjani. Hiljem jääb üle vaid kahetseda, et sel ajal, kui teie nautisite omaette olemist, on kõik sõbrad laiali jooksnud.

Järelikult ahendage suhtlusringi miinimumini. Tõele au andes peab märkima, et vahel asuvad mõned sõbrad, kes pole oma „kaasvõitleja” kaotamisega leppinud, teda ettekavatsetult provotseerima mõtlematutele tegudele sinu suhtes. Loomulikult tuleb selliste „heategijatega” suhtlemist piirata.

Sellisel puhul on kõige lihtsam introvertsel paaril.

5. Kõik on omad

Kui sulle meeldivad tema sõbrad, temale aga sinu omad, siis on kõik väga hästi. Te võite tähistada pidusid järgemööda iga seltskonnaga, käia koos külas või kutsuda ükskõik keda enda poole külla. Ühelt poolt on see täielik kontroll olukorra üle, sina oled ju alati igal pool kaasas. Teisalt aga…

Miinused. See variant annab tugeva löögi pere rahakoti pihta. Pealegi on küllaltki väsitav pidada ühte ja sama pidu mitu korda. Ning mehe juuresolekul on üpris keeruline rääkida temast sõbrannadega…

Järelikult tuleb neid jutte, mis pole tema kõrvadele, rääkida telefonitsi, meili teel või hoopis tüdrukute õhtul.

Allikas: Mini