01.06.2009, 11:39
Suvehõrk retsept Rotermanni turult
FOTO:
Nagu on kirik keset küla, nii on nüüd turg keset pealinna. Tallinna keskel Rotermanni kvartali väljakul avati ehe Eesti toidu turg, mis on avatud iga nädala neljapäevast pühapäevani kell 8-15. Tegu on avaturuga, kus müügil värskeim toidukraam Eesti tootjatelt.
Rotermanni turul valmistas süüa tuntud kokaraamatute autor Anni Arro. Naisteka lugejale pakkus ta välja järgmise retsepti:
Eestipärane fish'n'chips
Ühe sööja kohta läheb vaja 2 head kodumaist mahekartulit (lõika sektoriteks). Määri kartulid 3-4 spl oliiviõli ning 0,5 tl meresoola seguga. Küpseta kartulid 200-kraadises ahjus ca 30 minutit.
Võta 6 räime, roogi need ja eemalda pead. Seejärel keera neid muna-jahusegus ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Maitsesta soolaga ja puista peale tilli.
Kastmeks võta hapukoort, kuubikuteks hakitud värsket soolakurki, murulauku, tilli ning soola ja pipart.
Võta tugevat paberit (jõupaber või pärgament), keera see torbikuks, pane sinna kartulisektorid ja räimed ning tõsta peale kaste.
Söö soojalt!