04.07.2009, 12:01
"Parim Maitse" pakub maitsvat lõhekala ning banaani-laimivardaid
04.07
FOTO:
Arne ja Rain grillivad seekord mõnusalt suvesse sobivat kala ning grillitult pakuvad nad ka banaani.
Lõhesse mähitud spargel
- 600 g lõhefileed
20-25 sparglit
soola
pipart
sojakastet
Leiburi Etnia Rieska lapi leib
Kaste
- 300 g Tere Maitsestamata jogurtit
rohelist sibulat
soola
pipart
Lõika lõhefileest õhemad viilud ning koori sparglid. Maitsesta sparglid soola ja pipraga ning keera lõhefilee ümber spargli. Piserda üle sojakastmega ning grilli kuumal grillil. Kastme jaoks haki roheline sibul, sega kokku maitsestamata jogurtiga, ning maitsesta soola ja pipraga. Määri Rieska leib oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning grilli. Serveeri koheselt.
Banaani-laimivardad jogurtiga
- 4 banaani
1 laim
6 spl apelsinimahla
2 spl fariinisuhkrut
1 pakk Tere Light jogurtit
värsket münti
grillimiseks fooliumivann
Koori banaanid ja lõika paraja suurusega tükid. Lõika laimist sektorid. Lüki banaan ja laim vaheldumisi grillvardasse. Vala apelsinimahl fooliumvanni, lisa fariinisuhkur ja hakitud münt ning aseta grillile. Banaanivardaid tõsta grillimise vahepeal kastmesse ja serveeri koos kastme ning Light jogurtiga.