18.08.2009, 05:31
SALATINÄDAL: Tuunikalasalat tomatite ja praetud aedubadega
FOTO:
TEISIPÄEV: Poe- ja turulettidel ning peenral on praegu ohtralt värsket kraami, ja mis on mõnusam suvetoit kui värske salat. Kel soovi, võib ka liha kõrvale haugata. Selle nädala jooksul avaldame 5 mõnusat salatiretsepti. Kogused kahele. Häid maitseelamusi!
200 g värskeid aedubasid
250 g kirsstomateid
1 tuunikalakonserv (suured tükid vees)
4 vutimuna või 2 kanamuna
1 dl riivitud parmesani
20 kapparit
2 spl õli (praadimiseks)
2 spl extra virgin oliiviõli (salatile)
soola, purustatud musta pipart
Pese oad, eemalda otsad ja lõika pooleks (umbes 5 cm tükkideks). Prae õlis kuldpruuniks, maitsesta soola ja pipraga. Keeda vuti- või kanamunad sobivalt kõvaks.
Aseta oad taldrikutele. Peale pane pooleks lõigatud kirsstomatid, munad, tuunikalatükid.
Maitsesta oliiviõliga.
Riivi peale parmesani.
Serveeri kohe (kuni oad on veel soojad).
Kõrvale hammusta värsket ciabatta't.