Kanafilee Khmeri stiilis

  • 6 spl sweet chilly kastet
  • 2 spl sojakastet
  • 4 spl Santa Maria kalakastet
  • 50 ml punast veini
  • 1 tl hakitud küüslauku
  • 1 tl hakitud ingverit
  • 4 kana rinnafileed
  • 1 pakk Tere toorjuustu tomati ja pestoga
  • Leiburi Etnia lavašš
  • Erinevaid ürte

Lõika kanafilee pikuti pooleks, et saaksid õhemad tükid. Sega kokku marinaad ja aseta sinna fileed. Sega käega ettevaatlikult, et kõik filee ükid saaks marinaadiga kaetud. Lase marineeruda 1 tund ja grilli kuumal grillil, kuni kana on valmis. Laota lavašš lauale laiali. Määri kokku toorjuustuga, puista üle värskelt hakitud erinevate ürtidega. Lisa lõpus veidi järele jäänud marinaadi. Voldi lavašš kokku ja aseta grillile. Grilli  mõlemalt pooolt umbes 1 minut. Serveeri kana koos lavašiga.

Grillitud õunad kirsi-jogurti kastmega

  • 4 õuna
  • 2 spl Tere võid
  • 2 spl suhkrut

Kaste:

  • 450 g kirsse
  • 2 spl suhkrut
  • 100 ml punast veini
  • 1 tl balsami-veiniäädikat
  • 500g Tere Light jogurtit

Sulata või ja sega juurde suhkur. Lõika õunad pooleks ja puhasta südametest. Enne grillimist kata õunad või ja suhkru seguga.
Kastme valmistamiseks vala punane vein ja kirisid potti. Lisa suhkur ja veiniäädikas ning lase keema. Seejärel püreeta kaste saumikseriga sametiseks ja ühtlaseks massiks. Aseta uuesti tulele ja keeda veel 3 minutit. Serveeri õunad koos kirsikastmega ja Tere Light jogurtiga.