Kaalulangetajate seas on nii naisi kui mehi, noorim on 18-aastane ja vanim 45-aastane. Osalejad on pärit Tartust, Harkust, Kernust, Padiselt, Nissist, Põltsmaalt, Rägaverest, Pärnust, Paikuselt, Viljandist ja Tallinnast. Võistlejate hulgas on taksojuht, juuksur, klienditeenindaja, sekretär-juhiabi, kosmeetik, bussijuht, reisifirma tegevjuht jt.

Ülekaalulised pannakse elama kodust eemale hotelli (Pirita Top Spa Hotell), kaugele igapäevastest ahvatlustest, ning nende ainukeseks eesmärgiks on järgmise kahe kuu jooksul võimalikult palju kaalu langetada. Võitja ja ühtlasi 50 000-kroonise auhinnaraha omanik ongi see, kes kõige enam alla võtab, kuigi edu osas saavad määravaks ka osaliste omavahelised suhted; intriigid on kerged tekkima…

Võistkondi juhivad spordiklubi My Fitness treenerid Eva Ottas ja Peeter Karask. Eva treenib Punast ning Peeter Sinist meeskonda. Treeneritöö ei piirdu selles sarjas ainuüksi trenni- ja toitumissoovituste jagamisega, vaid nõuab enamat. Eva ja Peeter innustavad võistlejaid ning toetavad neid murdumishetkedel, sest kaalust alla võtta on raske, kohati isegi väga. Võistlejad pannakse proovile nii füüsiliselt kui emotsionaalselt — nad teevad päevas mitu korda trenni, tunnevad nälga ja seisavad silmitsi rohkete kiusatustega.

Nagu öeldud, võetakse kaalust alla kahes võistkonnas: Punased ja Sinised. Punase meeskonna stardikaal on 694,5 kilo ja Sinine meeskond alustab 673,4-kilosena. Esialgu langetatakse kaalu meeskonniti ja see meeskond, kes nädala jooksul rohkem kilosid kaotab, on võitja. Iganädalase kaalumise kaotanud meeskond hääletab samal õhtul enda hulgast välja ühe kaaslase, kes pakib kohe asjad ja lahkub.

Kaalust alla on kodumaine versioon ülipopulaarsest USA sarjast The Biggest Loser, mis on telekompanii NBC üks kõrgeima reitinguga sari. Sarja avaosa jõudis eetrisse 2004. aasta sügisel ja Eesti vaatajadki on seda TV3 vahendusel näinud 2006.aastal. Päris meie endi osalistega sarja saab aga tänavu vaadata esmakordselt; osalema kutsuti huvilisi 2009. aasta suvel ning registreerujaid oli ligi pool tuhat. Kaalu langetama pääses 12.

Saade on TV3 eetris alates 11. novembrist, kolmapäeviti kell 20.00.
Saate materjalid ja kommentaarium on avatud Delfi Naistekas.