... ärkamishetk on ju raske igaühel ning enamikus vastavas kirjanduses kinnitatakse, et täiskasvanud inimene vajab ööpäevas umbes 6-7 tundi und.

No ma lihtsalt ei usu seda. Kui mina pärast kuuetunnist und pean kontoris istuma, siis võib selle päeva sama hästi kui maha kanda. Kõigepealt joon ma liitrite kaupa kohvi, siis halan natuke kõigile, kes kuulda jaksavad, et ma olen nii vähe maganud, suure surmaga saan midagi tehtud ning ongi tööpäev läbi. Samal ajal vaatan täielikus hämmingus töökaaslasi, kes ühiselt veedetud veiniõhtu enda jaoks pikemaks venitasid ja paar tundi pärast uinumist juba taas rõõmsalt oma laua istuvad. Kuidas nad seda suudavad?

Ma olen noor inimene, lapsi pole, energiat peaks jaguma, aga ikka on nii, et õhtul vajun teleka ees juba kümne paiku ära. Jah, mina magan, aga hommikuti tundub ikkagi kaasa virgem kui mina. Endasugustele unekottidele võin lohutuseks tuua Hollandi teadlaste avastuse, mille kohaselt vajavadki naised meestest rohkem und. Ühepikkune uni pakub meestele suurema rahulduse kui vastassoole ning naised kasutavad ka unerohtu tihedamini kui mehed.

Iseenesest ei ole ju tegelikult vahet — kui tahad rohkem magada, heida varem voodisse ja ongi kõik. Paraku see alati nii lähe, ja kõige närvesöövamad on õhtud, kus sa tead, et pead hommikuks valmistudes parem kohe magama jääma ning vähkred selle asemel küljel küljele, lükates meest järjest rohkem ohtlikult voodi serva poole, et endale erinevateks asenditeks rohkem ruumi saada.

Ja tulemuseks on mis? Ükskord uinusin ma näiteks keset koosolekut. Ausõna — suure ümmarguse laua, ettekandjat kuulates vajus pea rinnale ja …Ärkasin selle peale, et töökaaslane sõbralikult ribidesse virutas ning püüdsin punastamisega kaasnevat häbilainet peita näo taha „ma ei tea, millest te räägite, mina igatahes ei maganud“. Sellest ma parem ei räägi, mitu korda ma kinos või teatris und olen näinud. Koolitunnid ja loengud ei tule ilmselt üldse arvesse.

Kuidas sinu unega lood on?
Millistes olukordades oled ootamatult tukastanud?
Kas oled midagi olulist maha maganud?