71%-l elanikest on mahlades sisalduvate toitainete kohta head teadmised
71% küsitletutest teab, et kaupluses müügilolevad mahlad sisaldavad mineraalaineid, mis tugevdavad organismi.
Sealjuures vastas 37% küsitletutest, et mahlades sisalduvad toitained on võrdväärselt kasulikud nendega, mida sisaldavad teised toiduained.

Tiiu Rand, Veterinaar- ja Toiduameti peaspetsialist, julgustab tarbijat pakendile kirjutatuga julgemalt tutvuma: "Kui pakendile ei ole kirjutatud, et tootele on lisatud E-aineid, sh konservante või suhkrut, siis selles tootes neid ka pole. Mahlu võib võrrelda mistahes muude jookidega, näiteks kui toote markeeringus on kirjas “naturaalne mineraalvesi”, siis järelikult on vesi pärit maa-alusest allikast, on töötlemata ja järelikult naturaalne."
Sama lugu on pakimahladega – kiri “100% mahl” või “nektar” näitab seda, et toode vastab ettenähtud nõuetele, sisaldades vaid neid aineid, mis olid kontsentraadi valmistamiseks kasutatud puuviljades.
"Mahla koostisse pole lubatud lisada säilitusaineid, muid toidulisandeid või maitseomaduste parandamiseks lõhnaaineid,” kinnitab Rand.

Kohalik seadusandlus ja Euroopa Liidu nõuded mistahes toiduainete ning ka pakimahlade kvaliteedi ja ohutuse kohta on väga ranged.

Jälgimisele ja kontrollile on allutatud nii tootmisprotsess kui ka tooraine ehk puuviljad, millest mahlakontsentraati valmistatakse. Eestis jälgib nõuete täitmist rangelt Veterinaar- ja Toiduamet – seetõttu on võimatu, et tootja saaks pakendil olevate kirjadega tarbijat kuidagi eksitada.

Et Eestis mahlatarbimise traditsiooni tugevamaks muuta, organiseerib mahlaekspertide nõukogu teavituskampaania “Päris mahl!”, mille ülesanne on tõsta ühiskonna teadlikkust mahlade naturaalsusest ja sellest, kuidas mahlu toodetakse. Kampaania eesmärk on anda inimestele teada, et mahlapakendil oleva tähistuse järgi on võimalik valida välja päris mahl. Lisainfot leiab kampaania kodulehelt www.parismahl.eu.