Kana poolkoivad apelsinimarinaadis

8 kana poolkoiba
0,5 dl valget veini
2 apelsini
1 sidrun
1 spl mett
natuke ingverit
100 ml AURA apelsinimahla
veidi koriandri ja sinepiseemneid
soola, pipart

Valmista marinaad segades omavahel kokku vein, poole apelsini mahl, AURA mahl, mesi ning maitseained koos peeneks hakitud ingveriga. Lisa segule kana poolkoivad ja lase paar tundi seista. Seejärel kurna marinaad ja küpseta ahjus kanakoivad. Fileeri ülejäänud apelsinid, keeda marinaadis ning lisa apelsinitükid. Vajadusel maitsesta veel, serveeri koos kanaga.

kana poolkoivad apelsinimarinaadis

Herne-kõrvitsa püreesupp

3 spl oliivõli
1 suurem sibul
1 küüslauguküüs
100 g kõrvitsat
Värsket tüümiani
100 ml valget veini
300 ml suitsukontidest keedetud puljongit
500 g külmutatud herneid
100 ml vahukoort
100 g kitsejuustu
Kõrvitsaseemneid
Soola, pipart

Kuumuta oliivõli ja lisa peeneks hakitud sibul, küüslauk ja kõrvits ning kimp tüümiani. Seejärel lisa vein ja hauta pisut. Lisa siis herned, puljong ning natuke soola ja keeda tasasel tulel kuni 10 min. Püreeri.
Kuumuta koor koos kitsejuustuga. Kalla supp kaussi ning peale koore-juustusegu ja kergelt pannil pruunistunud kõrvitsaseemned.