Peedi-kanarisotto

1 peet
1 kobedam kanafilee
1 l köögiviljapuljongit
2 spl oliivõli
2 küüslauguküünt
4 dl risottoriisi
100 g valget veini
100 g võid
Parmesani ja peterselli
Soola-pipart

Keeda peedid pehmeks ja tükelda kuubikuteks. Prae kanakuubikud pannil ja maitsesta soola-pipraga. Seejärel kuumuta potis oliivõli koos peeneks hakitud küüslauguga ning lisa riis ja kuumuta hetke. Lisa valge vein ja veidi aja pärast köögiviljapuljongit nii, et riis oleks kaetud. Hauta segu tasasel tulel aegajalt puljongit lisades kuni riis pehmeneb (12-15 minutit). Lõpus lisa kanatükid ja peedikuubikud ning ka võitükid. Sega kõik läbi ja serveeri maitserohelisega.

Kaader saatest

Ananassikook

Põhi

1 ananass
100 g fariinisuhkurt
100 g võid
100 g mandlilaaste

Tainas

250 g võid
250 g suhkurt
4 muna
200 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl rummi
1 tl peeneks hakitud ingverit
75 g peeneks hakitud porgandit

Vahusta koos või ja suhkur ning määri sellega vormi põhi. Sinna peale kalla mandlilaastud ja seejärel laota peale viilutatud ananass. Taignaained kalla kõik köögikombaini ja sega. Valmis segu vala vormi, kus on ootamas juba põhi ning pane ahju küpsema 190 kraadi juurde umbes 50 minutiks.