Vürtsikad kana poolkoivad

4-6 kana poolkoiba
Soola-pipart
100 g maisijahu
1 dl rosinaid
1 dl mandleid
0,5 dl valget veini
1 suurem sibul
3 -4 küüslauguküünt
1 roheline ja punane tsillikaun
2 õuna
1 mango
0,5 l kanapuljongit
Värsket koriandrit

Aseta rosinad kaussi ligunema ning maitsesta kanakoivad soola-pipraga. Seejärel veereta maitsestatud koivad jahus ning prae pannil kuldpruuniks. Pane valmis haudepott ja hauta pruunistatud kanakoivad. Lisa pannile pruunistuma tükeldatud sibul, tšilli ja küüslauk koos tervete mandlitega. Lisa mõne hetke pärast mango- ja õunatükid. Viimasena lisa veinis leotatud rosinad ning valmis keedetud puljong. Vajadusel maitsesta veel segu ja vala kanakoibadele. Vali, kas hautad potis või küpsetad ahjus kanakoivad pehmeks. Serveerimisel lisa värske koriander.

Vürtsikad kana poolkoivad


Valge kala tomatikastme ja kapsarulliga

300 g kohafileed (võib ka muud valget kala)
50 g võid
Suts jahu
Soola-pipart

Paneeri kala soola-pipraga maitsestatud jahus ja prae pannil võis kuldpruuniks. Hiljem lase kalal ahjus järelküpseda 3-5 minutit.

Kaste

15 kirsstomatit
15 g suhkrut
15 g sidrunimahla
50 g oliivõli
Soola-pipart
Värskeid ürte

Aja vesi keema ja aseta sinna hetkeks (5-10 sek) kirsstomatid. Kuumutatud tomatid koori ja eemalda neist sisu. Pruunista pannil kergelt suhkur ja lisa sinna tomatite sisu. Kuumuta segu ja pressi tomatid läbi sõela. Seejärel lisa purustatud tomatitükkidele sidrunimahl. Maitsesta segu ja kuumuta keemiseni. Lisa nirena oliivõli, pidevalt vispeldades. Lõpus võta pann tulelt ja lisa värsked ürdid.

Kapsarull

4-5 Savoy kapsa lehte
50 g porgandit
50 g suvikõrvitsat
1 väiksem sibul
30 g suitsupeekonit
Soola-pipart
Maitserohelist
50 g kukeseenemaitselist merevaiku
Võid

Aseta kapsalehed mõneks ajaks keevasse vette, siis on neidhiljem lihtsam voltida. Kuumuta pann ja prae seal peeneks hakitud peekon ja köögiviljad. Võta nad tulelt ja jahuta. Lisa maitserohelist ja kukeseentega merevaik. Vajadusel maitsesta. Seejärel aseta täidis kapsalehtedele ja keera need rulli nagu pakiks kingitust. Aseta rullid ahjuplaadile ja küpseta ahjus 5 minutit. Serveeri koos kalaga.