Järgnev on toidublogija Thredahlia õllene versioon. Thredahlia toidublogi asub siin.

Lõika kapsas ribadeks. Haki sibul, lõika peekon kuubikuteks.

Kuumuta suures paksupõhjalises potis peekon krõbedaks. Lisa kapsas ja kuumuta aeg-ajalt segades umbes 10-15 minutit, kuni kapsas “kokku tõmbab”.
Prae teisel pannil hakkliha sibulaga läbi, maitsesta soola-pipraga. Lisa praetud hakkliha kapsa hulka ja sega läbi.

Kalla pannile õlu, sega läbi ning kalla seejärel õlu kapsa hulka.
Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes tund aega, kuni kapsas ja hakkliha on täiesti pehmed.

Serveeri keedetud kartulitega.

NIPP: Loomulikult võib kapsa-hakklihahautist valmistada aastaringselt, ent eriti maitsev jääb see siis, kui kasutada varasuvist kapsast.