Vürtsikas lillkapsaroog tomatiga
1 keskmise suurusega lillkapsas
250 g väikeseid küpseid tomateid
2 küüslauguküünt
0.5 tl kuivatatud tšillihelbeid
1 tl kuivatatud punet
soola
oliiviõli
1-2 sl hakitud värsket siledalehist peterselli
Lõika lillkapsas õisikuteks, poolita küüslauguküüned. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa tšillihelbed ja küüslauguküüned. Prae tasasel tulel 1-2 minutit.
Lisa lillkapsas ja poolitatud tomatid. Lisa sorts vett, pune ja sool ning hauta nõrgal kuumusel 15-20 minutit, kuni tomatid on katki kuumenenud ja lillkapsas pehme (ent mitte pudrune!). Sega rooga hautamise ajal tihti, et vältida põhjakõrbemist.
Puista peale hakitud petersell, sega läbi ja serveeri.
NIPP: Vürtsikas lillkapsas tomatiga sobib nii omaette aedviljaroaks, mõne liharoa lisandiks või miks mitte ka keedetud makaronide juurde. Viimasel juhul lõika lillkapsas üsna tillukesteks õisikuteks.