Hakkliha ja toorjuustuga täidetud suvikõrvitsad
4 väiksemat piklikku suvikõrvitsat
Täidis:
1 sl oliiviõli
400 g hakkliha (hakitud kalkuni kintsuliha sobib hästi)
2-3 hakitud küüslauguküünt
150 g toorjuustu
0.5 tl soola
0.25 tl piprasegu või purustatud musta pipart
väike kimp hakitud maitserohelist
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks, uurista teelusikaga seest tühjaks. (Kui suvikõrvitsad on veidi üle kasvanud, siis pane need veerand tunniks ahju pehmenema).
Pruunista hakkliha õlis.
Lisa hakitud küüslauk ja prae paar minutit.
Sega juurde toorjuust ja hakitud maitseroheline, maitsesta soola-pipraga.
Täida suvikõrvitsapoolikud praetud hakklihaseguga. Tõsta ahjupannile ning küpseta 200-kraadises ajus umbes 20 minutit, kuni hakklihatäidis on pruunistunud ja suvikõrvits on pehme.