06.08.2010, 10:33
Tatrasalat rohke rohelisega
kuuele kuni kaheksale
2 dl tatratangu
4-5 dl keeva vett
1 tl soola
hästi-hästi suur peotäis värsket siledalehist peterselli
peotäis värsket münti
peotäis sibulapealseid
3 suurt küpset tomatit
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
0.5 dl värskeltpressitud sidrunimahla
3 sl oliiviõli
Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Tõsta tatar kaussi. Lisa sidrunimahl, oliiviõli, veidi soola ja jahvatatud vürtspipar. Lase maitsestuda.
Haki ürdid, sibulapealsed ja tomatid, sega tatra hulka.
_________________
* Araabiamaades on populaarne taboulleh-salat, mis valmistatakse rohkest petersellist, mündist, hakitud tomatist ja purustatud nisust ehk bulgurist. Analoogset salatit võib teha ka meil palju levinumast tatratangust.