22.08.2010, 14:58
Suvikõrvitsa-fetavorm
neljale
2 suvikõrvitsat
7-8 väiksemat tomatit
5-6 küüslauguküünt
250 g pehmemat fetajuustu või fetalaadset juustu
4 sl oliiviõli + veel veidi
2 sl hakitud värsket basiilikut
1 tl kuivatatud punet
soola ja musta pipart
Lõika suvikõrvits viiludeks ja tomatid sektoriteks. Aseta suuremasse ahjuvormi, pista tomatite ja suvikõrvitsate vahele kooritud küüslauguküüned.
Sega kausis fetajuust, oliiviõli, pune ja basiilik, maitsesta pipraga. Tõsta saadud juustusegu lusika abil köögiviljadele. Maitsesta veel kord pipraga, nirista peale veidi oliiviõli.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45-60 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja juust kaunilt kuldne.