Sügisene omlettjuustuvorsti ja värske salatiga

Omlett
Peotäis metsaseeni
100g juustuvorsti
3 muna
100ml rõõska koort
2spl oliivõli
pipar, sool, curry

Salat
Veidi rohelisi ube
2spl herneid
100g mozarellat
1 tomat
½ mangot
½ paprikat
veidi piparmünti
5spl oliivõli

Haki seened ja sibul peeneks. Lõika juustuvorst ribadeks. Pruunista kuumal pannil.
Klopi munad ja lisa soola, pipart, curryt. Vala peale rõõska koort ning lisa tükeldatud piparmündilehti.
Salatisse lisa rohelised oad ja herned. Tükelda mozarella, paprika ja tomat. Lisa tükeldatud mango. Kalla üle rohke oliivõliga ja sega.
Kalla munasegu pannile, lase kaane all praadida valmimiseni.

Köögiviljahautis sealiha ja seentega

½ paprika
100g suitsupeekonit
2 sealihalõiku
2 kartulit
väike sibul
5 šampinjoni või muud seent
1 porgand
sool, pipar
4spl mett
300ml punast veini
1 väiskem küüslauk
1 maisitõlvik
½ pastinaaki
veidi fenkolit
½ laimi
½ purki purustatud tomateid või tomatipüreed
3 spl oliivõli ja vedelat margariini
tüümiani ja maitserohelist

Kuumuta pannil margariin. Ka peekon ja sibul haki suurteks tükkideks. Pane kõik pannile ja kuumuta. Koori küüslauk ja lõika viilud. Koori pastinaak ja porgand ning lõika suurte tükkidena. Siis koori ja tükelda kartulid suurte tükkidena. Siis lisa tükeldatud paprika pannile. Poolita seened ja lisa maitse järgi fenkolit. Maisitõlvik puhasta kenasti ja lõika suured rattad. Lisa sool ja pipar, sega kõik ja lase haududa.
Klopi sealiha ja lisa oliivõli, samuti soola, pipart ja mett. Pigista natuke laimimahla ja tüümiani. Keera mõlemalt poolt marinaadiga kokku. Aseta ahjuplaadile ja küpseta ca 7 minutit.
Seni kalla köögiviljadele purustatud tomatid ja punane vein. Rohkelt võid lisada maitserohelist. Samuti lisa veel mett.
Serveeri liha taldrikul ja kõrvale kenasti köögiviljad.