Kuidas säilitada köögivilju?
Säilimise edukus oleneb suurel määral sordist, erinevate köögiviljade sortide hulgas leidub nii kohe tarbimiseks kui pikemaajaliseks säilitamiseks mõeldud sorte.
Enne hoidlasse ladustamist tuleb köögivili korralikult sorteerida. Eemaldatakse liiga suured ja liiga väikesed, samuti muljumisjälgedega ja vigastatud köögiviljad, need võivad hoiuruumis kergesti rikneda.
Hoidlas seistes jätkub köögiviljades elutegevus, hingamine ja vee auramine. Sellega seoses tekib toitainete kadu. Et seda vähendada, tuleb elutegevuseprotsesse pidurdada, seda saab teha temperatuuri alandamisega hoidlas. Enamik köögivilju säilib hästi temperatuuril 0-+1 °C. Esialgu piisab kui hoidlas on +5°C. Kodustes tingimustes on õige temperatuuri saamine üsna raske, ventileerimisega saab temperatuuri hoidlas alandada.Täpsemalt loe SIIT