Baklažaani-mozzarellapihvid

1 baklažaan
200 g mozzarella juustu
2-3 tomatit
3 küüslauguküünt
2-3 muna
200 g Baltixi riivsaia
soola, pipart
150 g oliivõli
100 g Veskimati jahu
basiilikat

Lõika baklažaanist rattad ja aseta kahe ratta vahele viil tomatit ja viil mozzarellat. Klopi lahti munad ja maitsesta segu soola ja pipraga
Veereta siis baklažaanipihve Veskimati jahus, kasta need munasegusse ja lõpuks omakorda Baltixi riivsaia sisse. Prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks ja küpseta soovi korral veel ahjus. Võib serveerida nii kuumalt kui ka jahtunult.

toidupildid

Kõrvitsarisotto

200 g Veskimati risottoriisi
300 g kõrvitsat
1 mugulsibul
2 küüslauguküünt
100 g valget veini
100 g oliivõli
Soola,pipart
100 g võid
parmesanijuustu
200ml rõõska koort
200 ml köögiviljapuljongit
1 kanafilee

Hauta 200 g kõrvitsat võis ja püreeri. 100 g tükelda väikesteks kuubikuteks. Kuumuta potis oliivõli koos peenestatud küüslaugu ja sibulaga. Lisa Veskimati risottoriis ja kuumuta hetk. Lisa seejärel vein ja maitsesta kergelt soola,pipraga. Lisa puljongit ja hauta riis peaaegu pehmeks. Vajadusel võid aeg-ajalt puljongit juurde lisada. Lõpus lisa kõrvitsakuubikud, püree ja rõõska koort ning sega juurde riivitud parmesanijuust. Serveeri näiteks röstitud kanafileega.