Retsept: vürtsikas kõrvitsasupp
1 küüslauguküüs
0,5-1 punast tšillikauna
1 punane sibul
1 sellerivars
1 sl õli
2 tl karripulbrit või 1 sl india karripastat
1 kg kõrvitsat
2 kooritud tomatit
noaotsatäis safranit või kollajuurt (kurkumit)
5 dl kuuma puljongit
2 dl kookospiima
Kaunistuseks:
peenelt hakitud punast tšillit ja sellerilehti
Haki küüslauk, tšilli, sibul ja sellerivars peeneks.
Kuumuta suures kaanega potis õli. Lisa peenestatud segu ja kuumuta tasasel tulel 5 minutit, kuni aedviljasegu pehmeneb. Ära pruunista!
Sega juurde karri ning kuumuta aeg-ajalt segades veel 5 minutit.
Samal ajal lõika kõrvits viiludeks, eemalda koor ja seemned. Lõika viljaliha 2-3 cm kuubikuteks. Lõika tomat tükkideks.
Pane kõrvitsakuubikud, tomatitükid, safran ja puljong potti. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega, alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 20-30 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Püreesta supp ühtlaseks, siis sega hulka kookospiim ja kuumuta supp uuesti läbi.
Serveeri.
VIHJE: Ettevaatust tšilliga — alguses võid seda vähem lisada ja hiljem soovi korral juurde panna.
Retsept pärineb Naisteka arhiivist