15.10.2010, 12:05
Lihtne sibulasupp
neljale
4 suurt sibulat
2 küüslauguküünt
1 sl õli
1 l kuuma köögiviljapuljongit
1 sl sojakastet
0,5 dl kuiva valget veini või 1 tl valget veiniäädikat
1 sl värsket tüümiani
soola ja musta pipart
Koori ja viiluta sibul ning küüslauk.
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja hauta 5 minutit. Lisa küüslauk ja hauta veel paar minutit.
Lisa kuum puljong, sojakaste ja vein(iäädikas). Kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel 15-20 minutit, kuni sibulad on pehmed.
Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga.
Kõrvale sobivad hästi grillitud juustusaiad.
VIHJE: Klassikalise prantsuse sibulasupi tegemiseks tuleb varuda aega ja kannatust. See supp siin valmib oluliselt kiiremini ja lihtsamini. Fotol olev supp valmis punastest sibulatest.