Elina on 21-aastane ja töötab hooldusõena, Jaanus on 31-aastane pagar. Paari internetitutvus algas juba siis, kui Elina oli vaid kolmteist aastat vana. „Meil käib kõik kirglikult — kui armastame, siis kirglikult, kui kakleme, siis kirglikult,” rääkis Elina, kelle sõnul on tema mees kange, kuid hella südamega pereinimene.

Jane on 32-aastane ja hetkel töötu, Janar on 36-aastane santehnik-keevitaja. Jane tunnistas, et suhte alguses oldi küllalt vabameelsed isegi siis, kui ta veel tütart kandis. “Siis, kui tütar sündis, ütlesin et aitab. Aga armastus on ikka alles, magame ikka ühe teki all,” ütles Jane. “Millegipärast alles jah,” nõustus Janar. “Seks käib ka tihedamini kui jõulud,” lisas Jane rõõmsalt. “Vahel on küll tunne, et aitab, tõstan mehe ukse taha, aga ta on nii armas.” Siiski võib majas ka kurjemat häält kuulda: „Tülid tulevad tavaliselt, noh, mees ikka armastab napsutada ja vahel läheb liiale,“ selgitab Jane. „Naine arvab jah, et olen vahepeal jobu!” lisas Janar.

Kumbki paar pole abielus, aga tahaks olla küll. Saatesse tulid naised seepärast, et teada, millised on peresuhted teistes peredes. „Pole olnud elus enne teist meest, juba neli aastat on ühega oldud ja juba nii ära harjunud, et vaatame, mis tuleb,“selgitas Elina, et tahab need teised pered ka ära proovida, et veenduda, kas see abieluranda minek on ikka õige otsus.

Emad pakkisid asjad ja lugesid enne uude perre minekut kodustele sõnad peale. “Mees ja poeg magavad seal, tütar ja uus ema magavad siin. Päris üksteise kõrval ei pea magama!” pani Jane enne kodust lahkumist viimased reeglid paika.

Elina tuulas oma uues Tartu agulimaja kodus mõnuga. Vannitoa leidis ta köögist, aga wc jäigi leidmata. Ta käis isegi koridoris otsimas, kuid ainuke käimla, mille ta leidis, kuulus kassile

“Meenutab nagu minu kodu lapsepõlves,” kommenteeris Jane Paide kodu välimust. Jane luges üllatusega perenaise piiblist ette kõikvõimalikud kohad, kuhu lapsel on keelatud minna ja teatas, et tema juures pole küll ühtegi kohta, kus lapsed olla ei tohi.

“Ei olegi päris vanamutt!” kommenteeris Janar uut noorukest pereema pärast esimest kohtumist. Kohmetu Jaanus tõi uuele emale kohe roosi. Just samamoodi, nagu kunagi Elinale. Jaanus tutvustas korterit ja teatas, et pisipoeg magab vanemate voodis. “See vist on tänapäeva noorte loll harjutamine.” arvas Jane.

Janel oli kohe mure, et kuidas see kümme päeva vastu pidada. “Mees arvas, et seksi ei saa igavesti ette teha, tagantjärgi on veel parem.” Jane läheb seksiteemast nii hoogu, et räägib sinnaotsa kohe loo, kuidas nad mehega baari naiste wc-s vanainimeste asja ajasid. „Ma arvan ka, et kümme päeva nii seksinäljas ei ole, et vast saab hakkama,“ lisas ta seejärel.

Elina sobitus uude perre päris hästi, esimene hommik agulimajas oli õdus, koos ärgati, tehti imepisikeses köök-vannitoas tualetti, suitsetati ja igavleti, sest päevade kaupa ei toimunud midagi. Teisel pool nii rahulik polnud. Saimon ei püsinud pudeliski paigal. Hammustas ja näpistas. Nii Jaanus kui ka uus ema olid mures, kuidas hakkama saadakse.

Jane oli aga päris rahul, et elas koos aktiivse pereisaga. Kui tartus ei toimunud midagi, siis Paides oli Jaanus enda ja uue ema lõbustamiseks terve programmi kokku pannud. “Mulle meeldiks, kui minu mees oleks ka selline!” ütles Jane, ehkki talle ei meeldinud mõte, et ka tema mees võiks niisama toredasti aega veeta. „No eks ikka väike armukadeduseuss on sees,“ tunnistas ta, kuid lisas, et talle meeldiks, kui tema mees ka aktiivsem oleks.

Elinale sai aga vastupidi selgeks, et kui naine ise midagi uues peres ei organiseeri, ei juhtu midagi.