Eesti Konjunktuuriinstituudi avaldatud ülevaates Eesti Lihaturg 2009 selgub, et Eestis toodeti 2009. aastal 45,8 tuhat tonni sealiha, mis katab Eesti sealihaga isevarustatuse taseme 103%-liselt. Liha kogutoodangust moodustab sealiha 58%, seega on sealiha jätkuvalt kõige sagedasem valik eestimaalaste toidulaual.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul sealiha olulisust meie toidukorvis tuleb selgitada kõigile ning aidata mõista, et lisaks täiskõhu tundele, on sealiha asendamatu ehitusmaterjal meie organismile, kuna sisaldab organismile vajalike valke, rasva ja mineraalaineid. „Sealiha on soovitatav süüa mõõdukas koguses igas vanuses — lastel, õpilastel, täiskasvanutel, füüsilise töö tegijatel, seega tuleb igale grupile läheda erinevalt, kuna vajadused on erinevad ja erinevad on ka organismi vajadused igal kasvuperioodil,“ sõnas Potisepp.

"Sealiha — hea liha" kampaania sihtrühmaks on kõik tarbijad linnades ja maakohtades. Kampaania selgitab, kuidas igaüks saaks teadlikult leida endale sobiva sealihast tooraine toidu valmistamiseks. Projekti raames sündis ka tasakaalus sealihatoitude soovituste/selgituste/retseptide kogum. Sealihast saab suvel valmistada kergeid ja lihtsaid roogasid, grillida ja wokkida. Talvel seevastu valmivad sealihast jõulupraed ja hautised koos aastaajale omaste lisanditega.