29.10.2010, 16:11
Mesised ahjuribid ahjuõuna, kartulilaastude ja keefiri-mädarõikakastmega
kolmele
FOTO:
1 karp Maks&Moorits Mesised ahjuribisid
1 õun
100 g suitsujuustu
rõõska koort
3 koorega kartulit
150 g keefiri
rosmariini
50 g mädarõigast
Aseta ahjuribid küpstusplaadile ja pane ahju küpsema ca 1 tunniks. Samal ajal valmista lisandid. Eemalda õunal südamik, täida suitsujuustu-koore seguga ning keera fooliumisse.
Viiluta kartulid õhukesteks viiludeks ja pese hoolikalt külma veega. Nõruta kartul, sega läbi veidikese õliga ja maitsesta rosmariini ja soolaga.
Õuna ja kartulid võid ahju panna 20 minutit enne ribide valmimist. Siis saavad kõik komponendid üheaegselt valmis. Nüüd võid valmistada keefirist ja mädarõikast kokku segatud kastme. Kui ahjuroog valmis serveeri koos kastme ja värske salatiga.