On omamoodi huvitav, et naistevahetuse saatest jäävad vaatajale meelde enam hoopis mehed. Üks magab, teine kiitleb, kolmas ropsib ja neljandat … polegi.

Fakt on aga, et kõik need tegelased on ehtsad. Ongi kohe sellised, mitte Lutsu või Kivirähki loodud, ja need inimesed elavad meie kõrval. Pole teps mitte tõsi, et me ei tunne ühtegi sellist inimest. Kui muidu pole kohanud, siis vaadake vahel purjuspäi peeglisse. Või veel parem — laske endid filmida! Uus tutvus on garanteeritud.

See ongi seekord teemaks, sest mis seob Marinat ja Moonikat?
Vastuseks on alkohol.
Selle vahega, et Marina elab nüüd meheta, sest endast lugupidav naine tõmbas piiri vahele. Kuid Moonikal on majas nii pruulikoda kui ka purjus mees.

Me ei saagi ilmselt täpselt teada, kas peremees on vahel ka kaine ja kui tõsiste jääknähtudega vana tegelikult rooli istus, ent kindel on — mehe veri ei lähe enne promilli korralikult käima.

Õlle pruul ja koduveini tegemine on seekord ja selles peres elu osa. Neid peresid on Eestimaal oi kui palju. Ah et miks nad seda teevad? Isetegemine on ju kokkuhoiu märk ja mulksuv tünder tagab kiirtee mäluauku. Kas seda peaks pahaks panema? Kes võiks seda ette heita?

Ja ei hakka siin nüüd koduveinitegemist keelama või õllekeetjaid hurjutama! Ning tervisest ja kvaliteetsemast elust ei ole vaja ka rääkida. Või olgu pealegi — räägime. Kuid ainult nendega, kes saadet vaadanud ja sellisest elus vähemalt ühe päeva teadvusega ja tegelikult ka läbi ning üle elanud.
Sest kui me ei anna neile inimestele midagi muud asemele, ei ole ju õigust ka seda harrastust keelata.

Ahjaa — kaine peaga naljalt pulli ei saa. Seega saatetiimil vedas ning pullinäljas vaatajatel niisamuti, sest sai naerda, ei olnud igav ja meel sai lahutatud. Nii seisab meie kommentaariumis.

Kuid saadet kommenteerides on Naisteka lugeja maininud sedagi, et ekraanil oli Teine Eesti. See, mida rikkurid ja kesklass ei tunnista ega näe.
Muide, ka neid kahte Eestit seob sama aine, mis Moonikat-Marinat: alkohol. Ning eesmärk tarbimiseks on samuti üks: teha-tunda midagi, mida promillita pole võimalik. Ja kui siis samal ajal Esimest Eestit filmida...