Klopi rõõsk koor ja muna omavahel. Pane räimefileed kooresegusse ja lase tund aega maitsestuda. Keera kalafileesid aeg-ajalt kooresegus ringi.

Sega taldrikul sool ja rukkijahu.

Võta kalafileed ükshaaval muna-kooresegust välja ja nõruta veidi. Murra fileed uuesti “kalakujuliseks” kokku. Veereta rukkijahusegus, siis prae üsna kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. (Praadimise ajal pead kala puulusikaga kokku suruma, muidu ei püsi kala koos).

Serveeri keedetud kartulite või kartulipudruga.

*) Stockholmis asuv restoran Operakällaren (=Ooperikelder) on tuntud oma praetud räimede poolest, mida enne praadimist on rõõsa koore ja muna segus hoitud. Külmad räimed maitsevad hästi nt võileiva peal.