Kikerherne-tomatihautis chorizo * vorstiga
1 sl oliiviõli
1 õhukeselt viilutatud sibul
1 punane paprika
200 g hakitud või viilutatud chorizo vorst
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2 x 400 g purki konservitud kikerherneid (nõruta)
2-3 dl vett või puljongit
soola ja musta pipart
hakitud värsket koriandrit või peterselli
Kuumuta potis oliiviõli, lisa sibul ja paprika ning hauta keskmisel kuumusel 5 minutit.
Lisa chorizo-vorst ja prae kergelt kuldseks.
Lisa purustatud tomatid ja hauta umbes 15-20 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud.
Lisa kikerherned ja puljong või vesi ning hauta 20 minutit.
Maitsesta ja serveeri koos värske salati ja nisuleivaga.
__________________
*) Chorizo on Hispaania sealihavorst, millele annab mõnusa meki Pimentón ehk suitsutatud paprika pulber. Suuremates toidupoodides müüakse El Pozo puna-kollases pakendis vorstilatte. Ka kikerherneid on viimasel ajal suuremates poodides juba rohkem saada.