Äsja ilmunud raamatu "Direktor" autor pajatab Publiku rubriigis "Mees naisestest" avameelselt oma esimesest armumisest, suudlusest ja hullumeelsetest tempudest.

Milline kompliment mõjub igale naisele?
Kõigi naiste puhul vekslit ei saa välja käia aga tundub, et suurele osale meeldib siiras arvamus heast välimusest. Kui naine ikka teab, et näiteks mõnel hetkel on ta näiteks väsinud või siis unise olemisega, siis ei maksa ka meelitada teda pimestava ilujutuga. Mina ise otsin igas naises naiselikkust ja selle rõhutamine tõstab kindlasti naise enesekindlust (nagu ka mehe puhul mehelikkus). Aga ürgne naiselikkus, see on üldse tipp!!! Seda tasub alati rõhutada!

Sinu esimene armumine?
Klassika! Ikka keskkoolis ja klassiõesse. See oli tõeline hullus, mis pani meie mõlemate vanematel südamed valutama, ikka nende lolluste pärast, mis pimeda armastuse nimel olin valmis ära tegema. Praegu tuletan seda meelde mõnusa muigega, kuid olen tänulik saatusele, et sain sellise meeletu armuleegiga heledalt põleda. Muide esimene armumine ja selle tagajärjed on otseselt selles süüdi, kes ma olen, mis ma olen ja mida teen. See andis tahtmatult saatusele suuna. Ei kujuta ette, mis oleks saanud kui seda poleks olnud. Üks võimalus, et oleks lenduriks õppinud, mis oli keskkoolini mu salasoov. Esimese armumise pärast läksin omal ajal ka miilitsakooli, et mitte vene kroonu sattuda. Kartsin armastatu kaotamist, kuigi minek sinna omakorda kaotas ta väga ruttu ära…

Meenuta oma esimest suudlust.
Esimene tõeline suudlus oli Tallinna kesklinnas oma maja keldrikorrusel. Teiste pilkude alt ära. Hing värises nagu haavaleht sees, siiamaani mäletan, pärast ei saanud öö läbi sõba silmale, proovisin seda mõnusat mekki suus talletada. See oli seotud  selle sama  esimese armumisega. Teist aga näiteks enam ei mäleta. Praegu vaatan oma samaealist tütart ka mõtlen, kas see on tal ära olnud. Aga kuidas sa ikka küsid…

Abielu või vabaabielu?
Minu jaoks kindlasti abielu. Olen vist vanamoodne. Kuigi suuline leping on ka leping, on minu jaoks ikkagi formaalsus oluline ja ärgem unustagem, et sellega käib koos terve rida erinevaid rituaale ja toiminguid. See on uhke ja ilus. Teeb mehe mehelikumaks ja naise naiselikumaks. Eriti on see olulisem just naise jaoks. Kuidas sa jätad ta ilma pruutkleidita, oleks nagu osa elust ära jäetud. (Alumistel fotodel poseerib Andres Anvelt koos abikaasa Kärdiga - toim.)

Blond või brünett?
Minu jaoks pole sellel eriti vahet. Peaasi, et juuksed oleksid ikka üle õla ja süda soe. Samas ei meeldiks mulle juuksevärvi äkiline muutus. Et kui enne oli linalakk ja siis peale värvimistoiminguid äkki süsi must. See on sama, mis prillidega. Kui ikka kannad prille läbi elu, siis tekib sulle koos nendega oma šarm, isiku- ja omapära. Olen aru saanud, et naised teevad vahest välimuses kannapöördeid, kui tahavad elus uut lehte pöörata või näiteks uut kaaslast otsida. Õnneks pole selliste märguannete ohvriks saanud.

Seelik või püksid?
Kui otseses mõttes seelik või püksid, kui riietus, siis kas püksid või suvine, ilma sukkadeta seelik. Mul endal on sukamaterjali suhtes selline kerge foobia nagu ka näiteks huuleläike suhtes. Väga meeldivad suvised kerged kleidid, mis lendlevad tuules ja on täis naiselikku kirge ja romantikat. Pükstest kõige enam meeldivad teksad, sest need rõhutavad naise puhul tema vorme ning tekitavad meeltes patuseid väljakutseid …
Kui aga selles mõttes, kellel kodus jalas püksid või seelik, siis minu jaoks on tähtis kodus partnerlus mitte  ülemvõim, mingit vahet ei ole ei kodutöödel ega kohustustel, kes ees see mees või naine.

Mida sa naistes hindad?
Siirast ja puhast naiselikkust, millega kaasneb ürgne ilu ja tarkus. Ei mõista mehi, kes võtavad endale naiseks või kaaslaseks naisolevuse, kes võib-olla piltilus, kuid kui suu lahti teeb, siis tahaks häbist maa alla kaduda. Aga eks see näitab ka mehe enda IQ-d, kes kaaslast nagu autot valib. Minu kaasa Kärt on minule ka kõige suurem sõber, kelle ees mul pole vajadus mingeid saladusi peita ja seda ma ka ülimalt kõrgelt hindan. Ehk teisisõnu naiselikku hoolitsust, naiselikku tarkust, ilu ja kirge täis pilku. Minu vastu on jumal helde olnud ja Kärdi näol ka kõike selle ette andnud.

Hullumeelseim temp, mille oled naise nimel korda saatnud?
Neid meeletuid tempe on olnud palju. Keskkooli ajal sai meeleheites paljajalu lumise metsa alla mindud, lootuses, et Tema süda lõhkeb ja ta sulle järgi jookseb … Õnneks tõi mind klassijuhataja tagasi nii tuppa kui mõistusele. Eks seda kuke väikest mõistust on ette tulnud küll. Viimane ehk see, kui esimesest kahenädalasest eemalolekust kurnatuna oma kallile naisele Kärdile pimesi Londonisse vastu lendasin. Kärt tuli Aafrikast vahemaandumisega Londonis ja meie lahusolek oleks veel päeva võrra pikem olnud. Eks ma siis ekslesingi seal erinevate lennujaamade vahel. Suur oli ta üllatus, kui ta mind kell viis hommikul lennujaama väravas vastas nägi. See reis oli tal nimelt ostetud enne meie tutvumist ning olime koos olnud ehk ainult kuu …

Kas sind ehmatab naine, kes alustab hommikut konjakiga?
Ei oska ehmatada, kuna pole sellisega kohtunud, daam kerge šampusega hommikul on ette tulnud, kuid see on ka omamoodi romantiline …

Millisele naisele vaatad tänaval järele?
Avastan sellist instinkti endas päris tihti ja ei oska isegi seletada, kas seda kutsub esile midagi kindlat naise välimuses või hoopis midagi ürgsemat, lihtsalt ühel hetkel tabad oma häbitu pilgu mööduval graatsial. Mingit kindlat sihtmärki ei ole, külgetõmme peitub kuskil seletamatus meeltesügavuses. Maitse vastuolud üllatavad mind ka ennast vahest.

Filmiklassikast meeldejäävaim naine?
Ma ei tea, kas see nüüd klassika on aga mingi sügava jälje naiselikkusest, seksuaalsusest ja saladuslikkusest on jätnud mulle Kanada päritolu Hollywoodi näitleja  Deborah Kara Unger. Teda on küll raske lugeda klassikuks ja tema filme klassikaks, kuid kindlasti leiab ta seal kunagi oma koha. Teda ei saa mingil juhul lugeda kaunitariks, kuid temas on midagi teistmoodi ja tema pilk  võib panna kohmetuma isegi läbi teleekraani.

Millal on naisele valetamine lubatud?
Kes see tahab, et talle valetatakse – teine asi on kerge luiskamine või väike valskus – kui see hoiab ära suurema kahju, siis miks mitte. Valetamine on minu jaoks pidurdamatu ja pöördumatu tegevus, mis viib suhte varem või  hiljem lagunemisele, nii, et parem on sellest hoiduda. Olen oma vitsad elus saanud ja samadesse jälgedesse enam astuda ei tahaks. Väike teadlikult liialdatud kompliment aga on osa mängust, mida iga meesegoist endale vahest lubada võib ja muide naine ka. Eesmärgid on selleks mõlemal poolel ühed ja samad.