Jõulude aegu kurdame, et linnakuu­sel pole lõhna ja metsast toodud puul kaob see kiiresti. Aga lõhna saab ise luua. Lisaks sooja saia, mandariinide ja küünla lõhnale pakuti näitusel välja mitmesuguseid jõululõhna tekitajaid, kirjutab Aialeht.

Jõululõhna võib potis keeta

Jõulukeeduse jaoks võtke:

  • kaneelikoort
  • sidrunilehti
  • apelsinilehti
  • greibikoort
  • nelki

  • ürte
  • piparmünti
  • münti
  • ingverit
  • vanilli

Kuna teil kodus niikuinii kogu selle nimekirja koostisaineid pole, saategi ainult teie kodule omase lõhna. Kusjuures kaneeli, piparmünti, münti ja ingverit keetes saate keedust juua ka teena.

Jõululõhna võib kuivatada

Koguge oma köögist ja külmikust kokku vanemad puuviljad (sidrun, apelsin, õun) ja pange need 50-kraadise kuumusega ahju. Tunni tagant keerake plaati ja puuvilju.
Puuviljad peaksid kuivama umbes paari tunniga.
Pange kuivatatud puuviljad purki, soovi korral lisage kaneelikoort, nelki või lavendlit.
Ka aroomiõli võib peale tilgutada. Sel moel saate lõhnava purgi, millelt kaas meeleolu loomiseks aeg-ajalt pealt keerata.
Lõhnavaid maitseaineid õhukese riide sisse kompsukesteks sidudes saate koju ka omamoodi õhuvärskendajad.

Külmiku puhastamise vahend

Lisage viimasele loputusveele 1 teelusikatäis sidruni-, teepuu- ja aed-liivateeõli. Või tilgutage eeterlikke õlisid köögirätile ning pühkige kapi sisemust. Eeterlikel õlidel on antiseptiline toime, hoides ära hallitust ja halbu lõhnu.

Jalanõude värskendamiseks

Tilgutage 5 tilka sidrunheinaõli vatipallidele ja ööseks jätke need ärahigistatud jalanõude sisse.

SAMAL TEEMAL: