Kolmanda advendi auks: Evelini jõulune karask
Selle retsepti algversioon on pärit Evelin Ilvese vanaemalt. Mugandused on Evelin enda omad ja jõulule kohased.
3 muna
1,5 tl meresoola
1-2 spl suhkrut (või 1 spl agaavisiirupit või mett)
1 l keefiri
2 klaasi odarajahu (klaas on 250 ml)
1 1/4 klaasi speltajahu
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl taimeõli (nt pähkliõli)
1 spl Vana Tallinnat (võib ära jätta)
0,5 tl jahvatatud kardemoni
100 g kuldseid rosinaid
50 g kõrvitsaseemneid
1 klaas purustatud pähkleid (metsa-, kreeka-, pekani või pistaatsia või mandleid, võib segu olla)
8 kuivatatud aprikoosi.
Klopi munad soola ja suhkruga kergelt lahti, sega juurde keefir. Sega eraldi kausis kuivained, lisa vedelikule, kõige lõpus pane pähklid ja puuviljad. Vala 2 leivavormi, küpseta 200C juures 50-60 min. Naudi soojalt või külmalt, määri peale võid või mett või mitte midagi!
Ilusat jõuluaega kolmandal advendil!
Allikas: Evelin Ilves FB konto