Igal laupäeval on läbiv üks teema, need lähtuvad koolilapsest ja tema võimalustest ja valikutest toiduvalmistamisel.
8. jaanuar: “Laupäevahommik, ema ja isa veel magavad”
15. jaanuar: “Jõudsin koolist varem koju”
22. jaanuar: “Tahan üllatada ema-isa”
29. jaanuar: “Mulle tulevad külalised”

Head Isu / Filmimees

Teistmoodi omlett

3 muna
¼ värsket kurki
5 tomatit
veidi hakitud tilli
sool, pipar
100g riivitud juustu
50g sinki
50g porrut

Klopi munad ning lisa sool ja pipar. Küpseta ühelt poolt ja keera ümber. Siis aseta ühele poolele hakitud sink, porru, tomatid. Võid lisada veel köögivilju, mida külmkapist leiad (näiteks paprika, jääsalat). Kõige epale lisa riivitud juust. Siis keera teine pool kattena peale ja küpseta kaane all veel veidi, et juust kenasti ära sulaks.

Head Isu / Filmimees

Omlett Vici lumekrabiga

1 spl rõõska koort
1 spl võid
1 väike sibul
50g suitsupeekonit
1 spl peeneks hakitud tilli
50g sinihallitusjuustu
soola, pipart

Haki peeneks peekon, sibul ja lumekrabi. Kuumuta pannil või ja prae selles kergelt sibul. Klopi munad lahti ja lisa koor. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu pannile ni sega kergelt. Lisa seejärel till ja tükeldatud Vici lumekrabi. Seejärel lisa murendatud sinihallitusjuust ja küpseta omletti kaane all või ahjus.

Mandlikook

600 g valmis lehttainast
150 g purustatud mandleid või mandlilaaste
150 g pehmet võid
3 spl suhkrut
2 muna
2 spl tumedat rummi
1 munakolllane
1spl piima
2 spl tuhksuhkrut

Vahusta või suhkruga ja lisa ühekaupa munad ja mandlipuru. Maitseks lisa pisut rummi. Kuumuta ahi 215 kraadini ja lõika tainas kaheks võrdseks osaks. Tõsta üks osa ahjuplaadile ja laota sellele täidis. Määri ääred kergelt veega ja tõsta teine taignatükk peale. Suru kahvliga ääred veidi kinni ja tee pinnale noaga kerged sisselõiked. Sega munakollane piimaga ja määri sellega koogi pealispind. Küpseta ahjus umbes 20 minutit ja raputa peale tuhksuhkur. Siis küpseta veel 5 minutit ja võid sereverida koos vaniljejäätisega.