Vein on valmistatud valitud Eestimaa õuntest, mida 2005. aastal oli tänu heale õuna-aastale iseäranis rohkesti.

„Loodame, et eestimaise marja- ja puuviljaveini sõbrad võtavad uue õunaveini vastu sama hästi nagu mullu turule toodud Põltsamaa Tõmmu 2002, mis on tänaseks meie müügiladudest juba otsas,“ ütles Põltsamaa Felixi juhatuse esimees Anti Orav.

Põltsamaa veinimeistrid kirjeldavad Põltsamaa Kuldset kui küpset ja täidlase maitsebuketiga puuviljaveini ning soovitavad seda nautida juustu- või puuviljavaagna, aga ka erinevate kookide juurde, temperatuuril 11-12 kraadi.

Põltsamaal on toodetud veine juba alates aastast 1920. Põltsamaa veinid valmivad reeglina Eestis küpsenud puuviljadest ja marjadest ning mitte kontsentraadist. Veinitootmisel kasutatakse kõige klassikalisemat väärtusahelat alates marjade pressimisest, veini laagerdumisest vaatides (miinimum kaks aastat) kuni pudelisse villimiseni.

Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 300 toodet kaheksa erineva kaubamärgi all.