Sina ütled: “Mul on nii hea meel, et sain töö juures ametikõrgendust, aga päriselt õnnelik olen alles siis, kui mind veel kord edutatakse.”

Preili Ambitsioon, sa oled teinud kõvasti tööd ja tänu sellele on sind edutatud. Keegi ei ütlegi, et su karjääriredel peaks lühike olema, aga pea meeles, et töö ei tohiks olla ainus, mis sulle elus rõõmu toob.

Lahendus: Küsi endalt, miks sa ametikõrgendust tegelikult soovid, miks see sulle nii oluline tundub. Olgu vastus, milline tahes, hakka kohe praegu elama nii, nagu oleksidki juba karjääriredelil jõudnud kõrgemale pulgale. Näiteks kui leiad, et asi on suuremas palgas, otsi võimalusi lisada pisikesi luksusi enda praegusesse ellu.

Sina ütled: “Saan õnnelikuks, kui ma abiellun/saan lapsed/ostan endale maja.”

Hoiad oma õnne selliste sündmuste jaoks, mis võivad, aga ei pruugi juhtuda, ning kui võtad neid tähtsaid hetki tulevikus enda jaoks valgusallikana, tunned igavesti nii, nagu kobaksid pimeduses.

Lahendus: Ära loobu unistusest olla uhke majaomanik või kahe lapse ema, aga kuni need unistused täitunud pole, mine näiteks kokanduskursustele, mängi sõbranna lastega või käi vaatamas maju, mis on müügiks. Pealegi, kui sa ei teegi muud, kui ainult unistad mehest, lapsest või majast, jätad sa paraja hädalise mulje — ja kellele sellised meeldivad?

Sina ütled: “Kui ma vaid oleksin targem/vaimukam/saledam, oleks mu elu täiuslik.”

Oled nii kinni selles, mida sa enda juures muuta tahaksid, et su enesekindlus on madalamast madalam. Kas mõtled, et kümme kilo kergemana ihaldaksid sind kõik mehed? Aga tead mis — ega sinu probleemid koos sinu kehakumerustega kahane!

Lahendus: Pane tööle see, mis sul juba olemas on. Näiteks tee trenni, aga mitte sellepärast, et kaalu kaotada, vaid selleks, et end omaenda kehas hästi tunda. Või siis lahenda ristsõnu, et oma sõnavara laiendada, või mine välja oma kõige vaimukama ja lõbusama sõbraga, kes toob ka sinus välja naljahamba.