Päeva alguses on sul meeles iga vähimgi kavatsus töölt koju jõudes oma elukaaslane sõna otseses mõttes maha murda. Siis aga annab boss sulle “ülitähtsa” ülesande, millega on loomulikult “ülikiire”, autol põleb läbi esituli ja sulle meenub, et keemilisse viimist ootavate riiete hunnik on meeletu. Selleks ajaks, kui koju jõuad, sobrab su mõte vaid tegemist vajavate asjade nimekirjas. Ja kuigi sõna “seks” kõlab hästi, ei ole sul tõesti homme midagi selga panna, kui kohe pesu pesema ei hakka.

“Naisi häirib enne seksi ja selle ajal oluliselt rohkem asju kui mehi,” ütleb raamatu “Because It Feels Good” autor Debby Herbenick. “Näiteks väikesed argised tegemata kodutööd. Kuna naised on osavamad tegema mitut asja korraga, on neil raskem töömõtteid peast välja visata ja ainult seksile keskenduda.” Naistel on tänapäeval kiirem kui kunagi varem, eks seetõttu ongi meie libiido nii “närtsinud”. Lisaks — naised ei erutu nii kergelt kui mehed. Uuringute kohaselt on erutusseisund naiste jaoks tihti vaid seksi käigus saavutatav. See tähendab, et naised lähevad seksiga kaasa sageli täiesti neutraalses olekus ja mida kuumemaks asi areneb, seda suuremaks kasvab erutus. Kas see tähendab seda, et me peaksime justkui terve päev seksile mõtlema, et õhtuks selleks valmis olla? Just nii. On tõesti asju, mida saad teha, et oma õhtust voodimaratoni vahele tulnud tööasjade pärast mitte ära rikkuda.

Loe Cosmo aprillinumbrist:
• Kelly Osbourne’i ilus elu uues kehas

• Kevade trendigiid

• Ärata juuksed talveunest

• Meigitrendid otse catwalk’ilt

• Mida mõtleb vallaline mees?

• Kuidas käituda ohuolukorras

• Pepu rannavormi

Kodu kiresõbralikuks
“Segadus on naiste jaoks üks põhilisi asju, mis tähelepanu seksist eemale juhib,” ütleb Herbenick. “Selle asemel et mõelda, kui seksikas on su mees, mõtled hoopis, et appi, siin toas on täielik seapesa, peaks koristama.” Nii et elimineeri see võimalus. Ärka kümme minutit varem, et jõuaksid oma meigiasjad kokku korjata, vedelevad riided kappi panna ning voodi ära teha.

Ärata oma sisemine sekspomm
Lõhnameel on mäluga väga tugevalt seotud. On sul veel seda parfüümi, mida kandsid siis, kui oma mehega selle esimese ja kõige kuumema öö veetsid? Võta see tööle kaasa ja tuhista seda keset tööpäeva pisut kaelale. “Steriilses kontorikeskkonnas on oluline endale pidevalt meenutada, et oled naine ja seksikas veel pealekauba,” ütleb Herbenick. Kuumad mälestused on kiired meenuma…

Jaga temaga midagi riivatut
On oluline oma elukaaslasega ka eraldi olles tugevat sidet säilitada. Sa ei pea teda pidevate kõnedega tüütama, muidugi mitte, aga saada talle päeva jooksul mõni flirtiv meilisõnum või SMS. Raamatu “Secrets of the Sexually Satisfied Woman” kaasautor Jennifer Berman ütleb, et siis kasvab ootusärevus koju jõudes väljakannatamatuks. Võid saata ka mobiiliga tehtud pildi oma dekolteest, tema reaktsioon on kindlasti midagi sinna “vau” kanti. See teeb pai sinu patusema poole egole, kes peab päev otsa võitlema sinu teise, üheksast-viieni tegelasega.

Elimineeri seksika meeleolu tapjad
“Enne kui tööl arvuti kinni paned, tee nimekiri asjadest, mida sa pead järgmisel päeval kindlasti tegema. Siis ei mõtle sa terve ülejäänud õhtu järgmise päeva kohustusele. Koos arvutiga läheb kinni ka kogu tööpäev ja järgmised 12 tundi (vähemalt) ei pea sa mõtlema ühelegi asjale selles nimekirjas,” soovitab raamatu “The Good Girl’s Guide to Bad-Girl Sex” autor Barbara Keesling.

Flirdi suvalise mehega
Isegi kui sul on mees olemas, võid mõnele seksikale võõrale pikemalt silma vaadata. Uuringute käigus on leitud, et naised tunnevad oma partnerite vastu suuremat tõmmet ning töötavad oma suhte tugevdamise nimel, kui neil on olnud flirtiv kokkupuude mõne teise ihaldusväärse mehega. Nii et kui trennis või baaris mõne kuuma tüübiga kokku põrkad, naerata ja vaheta paar sõna.

Sinu seksi-soundtrack
Keesling soovitab rohkem tähelepanu pöörata filmide seksisteenide taustamuusikale. Olgu see siis moosine r’n’b või natuke karmim hiphop. Hangi endale need seksikad lood ja kuula neid teel töölt koju oma mp3-mängijast või autoraadiost.

Käi duši all
Kui oled tööl kümme tundi samades riietes istunud, on sul lõpuks üsna räpane tunne. Koju jõudes hüppa duši alla — sa ei pea ju isegi pead märjaks tegema. “Enda puhtaks pesemine saadab ajule signaali, et alustad otsast peale, ning pärast seda, kui oled puhas, on sul ka rohkem tahtmist kaaslasega intiimsesse olukorda laskuda,” ütleb Herbenick. Lisaks on duši all käimisel teisigi seksikaid plusse — kui end seebitad, pööra tähelepanu sellele, kui mõnus on su nahk ja kui hea on pärast pikka päeva ahistavad tööriided seljast saada.

Riietu vastavalt
Pärast duši all käimist on küll jube tahtmine endale lohvakad koduriided selga tõmmata, aga pane sellele soovile siiski vastu. Ei, sa ei pea end keerukasse sekspesusse riietama — piisab, kui avarate kodudresside juurde käib liibuv maika või V-kaelusega T-särk, mis dekolteele tähelepanu tõmbab. “On oluline, et sa näeksid välja, nagu tahaksid seksida,” ütleb Jennifer Berman. “Siis on ka suurem tõenäosus õigele lainele saada.”

Las ta puudutab sind
“Väga tähtis on võtta vähemalt pool tundi n-ö puhverajaks, et saaksid oma partneriga algul niisama miilustada, end seksilainele viia ja sealt edasi juba asjad kuumemaks ajada,” ütleb Herbenick. Parim viis lõõgastuda ja samas erootilise tegevusega pihta hakata on massaaž. “Keha hakkab tasapisi erutuma ja see aeglaselt kulgev protsess laseb ka su mõtetel rahulikult järele jõuda,” selgitab Herbenick. Mis edasi? Siis võid teostada selle hommikul peas mõlkunud mehe mahamurdmise mõtte.